Gazete Vatan Logo

Survivor İlhan Mansız kimdir?

Survivor’ın başarılı oyuncularından İlhan Mansız kimdir? İlhan Mansız kaç yaşındadır? Almanya doğumlu olan eski futbolcunun hayatına dair bilgiler haberimizin devamında.

Survivor İlhan Mansız kimdir?

İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975 tarihinde Almanya’nın Kempten şehrinde dünyaya gelmiştir. 13 yaşındayken futbola başlayan Mansız Augsburg takımındayken Almanya Gençler Şampiyonluğunu oldu. Daha küçük yaşta dikkatleri üzerine toplayan İlhan Mansız 1994 yılında Köln’e transfer oldu. 1998 yılında 1.Lig takımlarından biri olan Samsunspor’a transferi gerçekleşti.

Samsunspor’da 3 sezon oynadıktan sonra Tümer Metin ile birlikte 2001 yılında Beşiktaş’a geçti. Bulunduğu her takımda başarılarından söz ettiren başarılı futbolcu İlhan Mansız, 21 gol atarak Galatasaray’daki Arif Erdem ile gol krallığını paylaştı. 2002 yılında 3. Olduğumuz Dünya Kupasında kendini gösteren başarılı isimlerden biri oldu. Bu başarısından sonra yaşadığı uzun süreli sakatlıklardan dolayı Beşiktaş’ın kadrosunda yer alamadı. Zamanla sakatlıkları geçti ve lig şampiyonluğunda önemli rol aldı ve Beşiktaş forması ile bulunduğu 58 maçta 36 gol attı.

SURVİVOR İLHAN MANSIZ KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

Beşiktaş ile yaşadığı başarıların ardından 2004 yılında Vissel Kobe’ye transfer oldu. Ancak burada da sakatlıklar peşini bırakmadı. Yaşadığı sakatlıklar sonucunda ve uyum sağlayamamasından dolayı aynı yılın Kasım ayında Almanya takımlarından olan Hertha Berlin ile anlaştı. 2005-06 sezonunda ise Türkiye’ye dönerek Ankaragücü’nde boy gösterdi. Ankaragücü’nde 9 maçta oynayarak 4 gol atmıştır. Ayrıca futbol hayatının son golünü Ankaragücü forması ile 2005 yılında oynanan Süper Lig maçında Beşiktaş’a golünü atmıştır. 2006 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda futbolu bıraktığını söyledi ancak bu kararını 2009 yılında sonuca bağlamıştır.

İlhan Mansız A Milli Takımında 38 kez forma giymiştir ve toplam 7 gol atmıştır. 2002 yılında 3. Olduğumuz FİFA Dünya Kupası’nda üç gol atmıştır.

Oyunculuk yönü de olan İlhan Mansız 2007 yılında “Doktorlar” dizisinde oynamıştır. 2009 yılında da “Çıngıraklı Top” sinema filminde ise Yunan teknik direktör rolünü canlandırmıştır. 2007 yılında “Buzda Dans” adlı buz pateni yarışmasına katılarak birinci olmuştur. Futboldaki başarısını dansta da göstermiştir. 2008 yılında TRT de yayınlanan Dalgakıran dizisinde bir balıkçıyı canlandırdı.

2003 yılında Nina Ritter ile evlenmiş ancak 2004 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden Aimee Mansız adında bir çocuğu olmuştur. İlhan Mansız ayrıca Almanca, İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 3 yabancı dil bilmektedir.

SURVİVOR’DA İLHAN MANSIZ

2017 Survivor’da ünlüler takımında yer alan İlhan Mansız her zaman adaletli bir yarışmacı olarak yarışmaktadır. Hatta destekçileri tarafından da “Adalet Terazisi” olarak tanınır. Adada baştan beri Sema, Serhat ve Furkan ile beraber çok iyi bir dostluk kurmuşlardır. Ancak son elemede adadan Furkan’ın ayrılması ile aralarından bir kişiyi kaybetmişlerdi.

Haberin Devamı