Gazete Vatan Logo

Survivor İlhan Mansız kimdir?

TV8’in artık fenomen olma yoluna girmiş, yıllardır ekranlardan düşmeyen yarışması Survivor’ın, 2017 yılındaki ünlü yarışmacılarından biri de eski milli futbolcu ve yıllarca Beşiktaş’ın da formasını başarıyla terletmiş olan İlhan Mansız. Başarılı futbolu ile, zaman zaman da özel yaşamı ile gündemden düşmeyen İlhan Mansız kimdir, biraz daha yakından bakalım.

Survivor İlhan Mansız kimdir?

2002’de, A milli futbol takımımız formasını giyerek Dünya Kupası’nda Senegal’e attığı gol ile tüm ülkeyi sevince boğmuş, Beşiktaş’ta top koşturmuş ve Beşiktaşlı taraftarlarının sevgilisi haline gelmiş İlhan Mansız’ı biraz daha yakından tanıyalım. Ülkemizde Beşiktaş’ta oynadığı futbolla fırtınalar estiren İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975 tarihinde Almanya’da doğdu, futbola ise 13 yaşında yine Almanya’da başladı ve burada Almanya gençler şampiyonluğu başarısını tatma şansı buldu.

SURVİVOR İLHAN MANSIZ KİMDİR? TIKLA ÖĞREN! (https://dizi.tv/survivor-2017-yarismacilari/)

Almanya gençler şampiyonluğu ile Almanya’da dikkatleri üzerine çekmeyi başaran İlhan Mansız, ülkenin köklü takımlarından FC Köln’e transfer olduğunda sadece 19 yaşındaydı. Ülkemizdeki futbol hayatına ise, FC Köln’e transfer olduktan 4 sene sonra Samsunspor’a transfer olarak başlayan İlhan Mansız, 2001 yılına kadar başarıyla Samsunspor formasını giydi ve burada gösterdiği yüksek performans ile Beşiktaş’ın dikkatini çekmeyi başardı. Genç ve umut vadeden bir oyuncu olarak Beşiktaş’taki kariyerine 26 yaşında başlayan İlhan Mansız, Beşiktaş’ta gol kralı olma başarısını gösterdi. Beşiktaş formasını ligde ve kupada giydiği 58 maçta 36 gol atarak müthiş bir performans ortaya koyan başarılı futbolcu, ülkemizi sevince boğduğu 2002 Dünya kupasına da attığı kritik golle damga vurmuştu.

Haberin Devamı

Japonya’da İlhan Mansız çılgınlığı yaşanan dönemi hepimiz hatırlarız. Genç yıldızın Japonya takımlarından Vissel Kobe’ye transferi hem ülkemizde hem Japonya’da büyük olay olmuş, genç oyuncu büyük bir karşılamayla karşılaşmıştı ancak Vissel Kobe kariyeri şanssızlıkları ve yaşadığı sakatlıklar nedeniyle umduğu gibi gitmedi. Daha sonra Hertha Berlin’e transfer olarak Almanya’ya dönüş yapma kararı alan İlhan Mansız burada da bazı sakatlıklar yaşadı, 2005 yılında ülkemize dönüp Ankaragücü forması giymeye başladı. Futbol kariyeri ne kadar müthiş başarılarla başlasa da sakatlıkların yakasını bir türlü bırakmadığı İlhan Mansız, ironik ve üzücü bir şekilde, son resmi golünü de 2005 yılında Beşiktaş ağlarına bıraktı. Bir sonraki sene çok ciddi bir trafik kazasını atlatan İlhan Mansız, kazadan dolayı yaşadığı sakatlığı bir türlü atlatamadı ve futbol kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Survivor 2017’de İlhan Mansız

İlhan Mansız, Survivor 2017 ünlülerde yer alan ve eski futbolcu olması nedeni ile performansı merakla beklenen yarışmacılardandı. Hırslı ve lider olma iç güdüsü dikkat çeken İlhan Mansız, Survivor 2017 başladığı tarihten beri arkadaş olduğu ve kendisi gibi eski A milli futbol takımı oyuncularından olan Serhat Akın’la büyük bir tartışma yaşadı ve kavga etti.