Gazete Vatan Logo

Survivor Furkan Kızılay kimdir?

Survivor 2017 yarışmasında ünlüler takımında mücadele eden Furkan Kızılay, rol almış olduğu dizilerden dolayı seyirci tarafından yakından tanınmaktadır. Özellikle de Havuç karakterini canlandırdığı Çocuklar Duymasın dizisi ile ünlendi. Furkan Kızılay yarışmada gösterdiği performans sayesinde de seyircilerin dikkatini çekiyor. Peki Furkan Kızılay kimdir?

Survivor Furkan Kızılay kimdir?

İstanbul’da 30 Kasım 1990 tarihinde dünyaya gelen Furkan Kızılay, Türk dizi ve film oyuncusudur. Aynı zamanda şarkıcılık da yapmakta olan Furkan Kızılay, Çocuklar Duymasın dizisinde oynamış olduğu Havuç karakteriyle seyircilerin beğenisini topladı ve ünlendi. Sinema ve televizyon dizilerinden başka reklamlarda da zaman zaman rol almaktadır. 2002-2005 yılları ve 2010-2013 yılları arasında Çocuklar Duymasın dizisinde oynayan başarılı oyuncu, bu iki dönem arasında da Şah Mat dizisinde rol almıştır. Sinema türünde rol aldığı filmi ise Kolpaçino 3. Devre filmidir.

SURVİVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? TIKLA ÖĞREN!

Furkan Kızılay, lise yıllarında ilk olarak şarkı söylemeye başlamıştır. Sesinin farkına varan Furkan Kızılay, söz yazmaya başladı ve bir dönem müzik ile uğraştı. Oyunculuk konusunda göstermiş olduğu başarılı performansı müzik alanında da gösterip ilk albümü olan Aşksın Sen’i 2009 yılında çıkardı. İlk albümü Aşksın Sen ardından 2010 yılında Her Şey Senle albümünü sevenleri ile buluşturdu. Çıkarmış olduğu albümler rol aldığı Çocuklar Duymasın dizisi jenerik müziği olarak kullanıldı. Böylece Furkan Kızılay daha da geniş bir kitleye hitap edebilme fırsatını yakaladı. 2011 yılında Karamel Kokun albümünü, 2014 yılında da Ecem albümünü çıkardı. Ardından 2014 yılında çıkarmış olduğu Vura Vura albümü ile iyi bir çıkış elde etti.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu, Survivor 2017 yarışmasında da gerek samimi tavırları ile gerekse de eğlenceli karakteri ile kısa bir sürede Survivor 2017 yarışması seyircilerinin sevgisini kazandı.

Survivor 2017 yarışmasının genel istatistiklerine bakıldığında Furkan Kızılay şu ana kadar toplam 217 oyunda yarıştı. Yarıştığı 217 yarıştan 109 tanesinden galibiyet ile ayrılırken 108 tanesinden de mağlubiyet ile ayrıldı. Genel puanı 222 olan Furkan Kızılay’ın göstermiş olduğu performanslar sonucunda performans değeri ise 1.02’dir.