Gazete Vatan Logo

Survivor bebeklerin mücadelesi!

Dünya Prematüre Günü sebebiyle, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde doğmuş prematüre bebekler ve aileleri, doktorlarıyla buluştu

Survivor bebeklerin mücadelesi!

17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde doğmuş prematüre bebekler ve aileleriyle bir araya geldi. Kutlama yapan grupla buluşan hastanenin Neonatoloji (Yenidoğan Bilimi) Uzmanı Doç. Dr. Atalay Demirel, değişen koşullar nedeniyle erken doğumların giderek daha fazla görülmeye başladığını söyledi. Türkiye’de her yıl doğan 1 milyon 300 bin bebeğin, yaklaşık yüzde 10’unu erken doğan bebekler oluşturuyor. Bu ‘Survivor’ bebekler, normallerden farklı olarak çok daha fazla zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor.

‘Hamilelik takibi önemli’

Prematüre bebek sayısının, doğum yapma yaşının ilerlemesi, tüp bebek tedavisinin yaygınlaşması ve buna bağlı olarak çoğul gebeliklerde artış görülmesi gibi nedenlerle arttığını belirten Doç. Dr. Demirel, bebek sahibi olmaya karar verildiğinde, hemen kadın doğum doktoruna başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Demirel, “Bazı kadınlarımız ve aileler bebek sahibi olacakları zaman çok bilinçli davranıyor. Böylece erken doğuma sebebiyet verebilecek rahatsızlıkları ya da riskleri varsa, düzenli gebelik kontrollerinde bunların görülüp, önlem alınması mümkün olabiliyor” dedi.

Haberin Devamı