Gazete Vatan Logo

Sürücüsüz Mercedes

Mercedes, sürücüsüz otomobillerde yer alan yüksek teknolojiye sahip yeni E Serisi’ni Detroit’te tanıttı. Otomobil, sürücü yardımı olmaksızın gidiyor, kendi kendine güvenli sollama yapabiliyor.

Sürücüsüz Mercedes

Otomotiv markaları, arama motoru Google ve teknoloji devi Apple, ‘otonom’ yani sürücüsüz otomobilleri 2020’de yollara çıkarmak için harıl harıl çalışırken, Mercedes-Benz’den sürpriz hamle geldi. Detroit Otomobil Fuarı’nda merakla beklenen yeni E Serisi’ni tanıtan Mercedes-Benz, otonom araçların yollara çıkmasına bir adım kaldığını gözler önüne serdi. Yeni E Serisi’nde yer alan ‘Drive Pilot’ sistemi, sürücüsüz otomobillerin özelliklerini şimdiden tüketicilere sunmaya başladı. Drive Pilot, streo kamera ve radyo sensörleriyle çalışıyor. Otomobil, hız sabitleme ve şerit takip sistemiyle sürücü müdahalesine gerek kalmadan gidebiliyor.

E Serisi, akıllı yazılımı sayesinde önündeki aracı kendi kendine hatasızca sollayıp, şeridine geri dönebiliyor.

E Serisi için geliştirilen yapay zeka, 65 km/s hıza kadar yol üzerindeki diğer tüm araç, yaya ve canlıları algılayıp herhangi bir tehlikede sürücünün önlem almasını sağlıyor. E Serisi öndeki araçla mesafeyi 210 km/s hıza kadar çıkarak koruyabiliyor.

Yeni E Serisi Nisan’da Türkiye’de

Haberin Devamı

MERCEDES, merakla beklenen yeni E Serisi’nin dünya prömiyerini Detroit’te gerçekleştirdi. Eski jenerasyona göre boyu 4.3 cm büyüyen yeni E Serisi’nin daha çok markanın başarılı süper lüks otomobili S Serisi’ne yaklaştığı görüldü. Yıllardır BMW 5 Serisi ve Audi A6 ile rekabet eden ancak bu yarışta önde kalmayı başaramayan E Serisi, bu kez liderliğe oynayacak.

Aracın en dikkat çeken özelliklerinden biri 0.23’lük sürtünme katsayısı oldu. Yeni E Serisi, Türkiye’de Nisan’da 195 beygir güç üreten 2.0 litre dizel motorla satışa sunulacak. Otomobil 100 km’de 3.9 litre yakıt harcıyor. 1.6 litre benzinli motorun araca adapte edilmesi 2017’yi bulacak.