Gazete Vatan Logo

Suriyeli kuma getiren kocasını...

ŞANLIURFA’da, 4 çocuk annesi 28 yaşındaki Fatma Zehra İkikat, engelli kızı adına verilen maaşı çektiği banka kartına el koyan kocasının kendisini terk edip, kuma olarak üzerine getirdiği Suriyeli kadın ile birlikte yaşadığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Harran’ın Doğramacı Mahallesi’nde yaşayan Fatma Zehra İkikat, 15 yıl önce çocuk yaşta İsa İkikat ile evlendiğini söyledi. Evliliklerinden 4 çocukları olduğunu ifade eden Fatma Zehra İkikat, 13 yaşındaki kızı Kader’in zihinsel engelli olduğunu söyledi. İkikat, engelli olan kızı Kader’e evde bakım ücreti olarak ayda kendi adına açılan hesaba 740 lira yatırıldığını belirterek, "11 yaşındaki oğlum da zihinsel engelli ama ona rapor alamadık. 2’si engelli 4 çocuğumuz ile köyde çiftçilik yaparak yaşıyorduk. Ancak son aylarda 15 yıllık kocam banka kartıma el koydu" dedi.

20 gün önce annesini ziyaretine gittiğini ve döndüğünde kocasının köyde başka bir evde üzerine kuma getirdiği Suriyeli kadın ile yaşamaya başladığını ileri süren 4 çocuk annesi kadın, "Engelli kızım Kader’in maaşını çekerek aldığı yeni eşyalar ile kendine ev düzmüş ve Suriyeli kadını yerleştirmiş. Biz derme çatma barakada yaşarken, o Suriyeli kadınla kalıyor. Bu duruma itiraz edince ve kızımın bakım ücretinin yatırıldığı banka kartını isteyince silahla beni tehdit etti. Sonra da engelli olan Kader ve Halil’i alarak beni evden kovdu. Şimdi diğer 2 kızım ile yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. 15 yıldır her türlü kahrını çektiğim ve zaman zaman şiddetine maruz kaldığım kocamı, engelli kızımın bakım ücretine el koyduğu ve Suriyeli kadın ile birliktelik yaşadığı için savcılığa şikayet ettim" dedi.

Haberin Devamı

Savcılığa şikayetçi olan kızı ile birlikte adliyeye gelen Yazı Çiftçi de damadına ve Suriyeli kadınlara tepki göstererek, "Damadım engelli torunuma verilen parayla gidip kuma getirdi. Buna hiç kimse ses çıkartmayacak mı? Ben bu hasta halimle kızıma destek olmaya çalışıyorum. Bizim başımıza gelen bu durum kimsenin başına gelmesin. Suriyeliler burada yuva yıkmaya başladı" diye konuştu.

Haberin Devamı