Gazete Vatan Logo
Magazin Suriyeli çocukların sesi oldular

Suriyeli çocukların sesi oldular

Ünlü isimler, Suriyeli çocuklara dikkat çeken ‘Resimler ile Konuşan Çocuklar’ sergisine akın ettiler. Eserleri tek tek incelediler

Suriyeli çocukların sesi oldular

Eğitim uzmanı Tülay Demir Oktay ve ekibi, Avrupa’da göç yolunda kayıp olan 10 bin Suriyeli çocuğun durumuna dikkat çekmek için ‘Resimler ile Konuşan Çocuklar’ adlı sergiyi önceki gün Raffles Hotel’de gerçekleştirdi. Projeye çocuklarının çizdiği resimlerle katılıp destek veren ünlü isimler arasında Berrin Zorlu, Engin Altan Düzyatan, Deniz Akkaya, Gül Gölge Saygı, Wesley Sneijder, Yolanthe Cabau, Robin van Persie, Emek Saran, Saadettin Saran, Arzum Onan, Ahmet Nazif Zorlu, Volkan - Zeynep Demirel, Ahu Orakçıoğlu, Ayşegül Hotiç, Tülin Sinan-Vardar, Yaşar İpek ve Demet Akalın yer aldı.

Sergiyi gezen Nebahat Çehre ise önüne hep aynı türden senaryolar geldiği için dertli olduğunu söyledi. Çehre, “Aşk-ı Memnu’da canlandırdığım Firdevs karakteri yüzünden hala salon kadını rolleri geliyor. Kokoş ve salon kadını imajından sıyrılmak istiyorum” diyerek neden yeni bir projede rol almadığını anlattı.

Sergiye eşi Neslişah Alkoçlar ile katılan Engin Altan Düzyatan, “Oğlumuz Emir’in çizime karşı oldukça merakı var. O benim eşimle birlikte hayattaki en değerli varlığım” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcu Van Persie ise “Spor kadar ailece sanata da düşkünüz” yorumunda bulundu.