Gazete Vatan Logo

Suriyeli çocuklara 7 TIR dolusu 40 bin oyuncak!

Üsküdar Belediyesi ve TOGEMDER desteğiyle toplanan oyuncaklar, Şanlıurfa’da kamplarda kalan çocuklara çifte bayram yaşattı...

Suriyeli çocuklara 7 TIR dolusu 40 bin oyuncak!

İstanbul Üsküdar Belediyesi’nin “Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında TOGEMDER’in de desteğiyle toplanan binlerce oyuncak, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay’ın da katıldığı bir törenle 23 Nisan’da Şanlıurfa’da Suriyeli çocuklarla buluştu.

Her kampta mutluluk

İstanbul’da 7 TIR’a yüklenen 40 bin oyuncak 3 günlük bir yolculuğun sonunda Şanlıurfa’ya ulaştı. Oyuncakların dağıtımı ise Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) Başkanı Saadet Gülbaran ile aralarında Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay’ın da bulunduğu iş dünyasından birçok kişinin katılımıyla dağıtıldı. Heyet ilk olarak Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’ni ziyaret ederek burada yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarına oyuncak ve maddi yardımda bulundu. Daha sonra ise Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Yenice İlkokulu’na gidildi. Burada düzenlenen 23 Nisan töreninde TOGEMDER Başkanı Gülbaran, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Kaymakam Güler, İl Milli Eğitim Müdürü İlci, Şanlıurfa Belediye Başkanı Güvenç ve Vali İzzettin Küçük’ün konuşmalarının ardından oyuncaklar çocuklara verildi. Heyetin daha sonra ziyaret ettiği Suruç Kampı’nda da düzenlenen törenin ardından da buradaki Suriyeli çocuklar oyuncaklarına kavuştu.

Haberin Devamı

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran Türkiye Emekliler Derneği Fatma Önerge, Ayşe Küçük, Meltem Demirören, Şanlıurfa STK Başkanlarından Handan Karataş.

Törende konuşan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Bizler çocukları milletlerin geleceği olarak gören ve bu bakış açısı ile onlara büyük değer veren bir liderin emanetçileriyiz. Atamız’ın 23 Nisan’ı çocuklara bir bayram olarak armağan edişi onlara verdiği bu değerin sembolik ancak oldukça güçlü bir ifadesidir. Çocuk bayramımızın ruhunda o yıllarda savaştan yeni çıkmış Türk ulusunun savaş sırasında yetim ve öksüz kalan çocuklarının acılarını hafifletmek ve onlar için bir mutluluk vesilesi yaratmak yatar. Ne mutlu ki savaşın yarattığı o acı dolu günler ülkemiz için çok gerilerde kaldı. Fakat tüm dünyanın üzülerek tanıklık ettiği gibi komşumuz Suriye’de bugün bir iç savaş yaşanıyor. Savaşla ilgili düşüncelerini yıllar önce kurucusunun ‘Yurtta barış, dünyada barış’ özdeyişi ile özetlemiş duyarlı bir ülke olarak kadın-erkek, çoluk-çocuk milyonlarca savaş mağduru mülteciye kapılarımızı açmış ve onlara sahip çıkmış bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suriyeli çocuklar için çadırkentte kurulan 24 derslikli okulun açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti.

‘Bir nebze güldürelim...’

Her çocuğun sevgi ve güvenli bir yaşam alanından sonra gelen en büyük mutluluk kaynağının oyuncak olduğunu söyleyen Gülbaran, “Çeşitli yaş gruplarının ihtiyaçlarına hitap edecek nitelikte seçilen bu 7 TIR dolusu oyuncağın çocuklarımızın dertlerini bir süreliğine olsun unutturabilmesini, oyuncaklarla kuracakları yepyeni dünyaların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmesini diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Oyuncak bağışına katkıda bulunan Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay da törende yaptığı konuşmada, “TOGEMDER Başkanım hayırlarımıza vesile olduğunuz için, bu insanlık dramında bu çocuk bayramında bu çocukların üzüntüsünü bir parça hafifletebildiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Her şey için ellerinize sağlık, sağolun” diye konuştu.

Gıda yardımı da yapıldı

Yardımseverlerin desteğiyle 11 Mart’ta başlayan ve 15 Nisan’a kadar devam eden kampanya çerçevesinde 40 bin oyuncağın yanı sıra, 40 bin öğrencinin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemesi ve 5 bin koli kuru gıda da kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocuklar ve ailelerine ulaştırıldı.