Gazete Vatan Logo

Suriyeli çocuklar için ucuz ve sağlıklı çanta hazırladı

Frozen’dan Hello Kitty’ye, Minions’tan Fenerbahçe’ye birçok markanın çantada Türkiye distribütörü olan Hakan Çanta, Suriyeli mültecilerin çocuklarına sahte ve sağlıksız ürünler almaması için özel lisanslı çantalar üretti. Dar gelirlilere de hitap eden çantaların fiyatı 19 TL’den başlıyor.

Suriyeli çocuklar için ucuz ve sağlıklı çanta hazırladı

Fenerbahçe’den Minions’a, Barbie’den Hello Kitty’ye, Spider Man’den Frozen’a birçok markanın çantada Türkiye distribütörü olan Hakan Çanta, Türkiye’de özellikle Gaziantep, Suriye ve Mardin’de yaşayan Suriyeli çocuklar için özel çantalar üretti. Suriyeli mültecilerin çocuklarının sahte ve sağlıksız ürünlere yönelmemesi için bu kararı alan şirket, aynı zamanda dar gelirliler için de hazırlanan çantaları 19-39 TL arasında değişen fiyatlarla satacak.

Sahte ürün kullanmasınlar

Sayıları 2 milyonun üzerinde olan Suriyeli mültecilerin aylık 500 TL’ye yaşamlarını idame ettirmeye çalıştığını belirten Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, “Hayat İstanbul’dan ibaret değil. Ankara’dan sonra da bir hayat var. Gaziantep, Suriye ve Mardin’de 2 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci yaşıyor. Ayda 500 TL ile geçiniyorlar. Okullar açılıyor. Hem mülteci aileler çocuklarına karşı mahçup olmasın hem çocuklar sağlıklı ve lisanslı ürün kullanabilsin diye uygun fiyatlı ürünleri hazırladık. Sahte ürün fiyatına gerçek ve sağlıklı ürün sunacağız. Dar gelirli Türk aileler de fiyatı 19 TL’den başlayan bu ürünlerimizle bütçelerinde delik açılmasını önleyebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çin’den çıktı, istihdam 500’e yükseldi

Hakan Çanta, ayakkabı ve çantaya getirilen ek vergiden sonra yüzde 80’ini Çin’de yaptırdığı üretimin tamamını Türkiye’ye kaydırdı. Şirket bu kararıyla yeni istihdam da yarattı. Hakan Hacısoyu, bu karardan önce 120 olan çalışan sayısının şimdi 500’e ulaştığını vurguladı. Hacısoyu, “Daha önce üretimin sadece yüzde 20’sini Türkiye’de yapıyorduk. Vergiden sonra Çin’de üretimi bitirdik. Artık üretimin yüzde 100’ünü Türkiye’de gerçekleştiriyoruz.”

Hacısoyu, 20 bin metrekarelik yeni tesislerine taşınacaklarını, artık üretim, lojistik ve yönetimi tek çatı altında sürdüreceklerini kaydetti. Şu anda 3 mağazaları ve internet mağazaları olduğunu kaydeden Hacısoyu, önümüzdeki yıl 10 mağazaya ulaşma hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.