Gazete Vatan Logo

Suriye uçağı düşürüldü!

Sınırda son dakika gelişmesi

Suriye-Türkiye sınırında muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Bölgeden gelen son haberler muhaliflerin bir Suriye uçağını düşürdüğü yönünde. Olay yerindeki görgü tanıkları savaş uçağının bir roketle vurulduktan sonra büyük bir patlamayla düştüğünü belirtiyor...

SURİYE’nin Türkiye sınır kesimindeki Atma Köyü’nde bulunan muhaliflerin, Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağını düşürdüğü iddia edildi.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Bükülmez Köyü’nün karşısına düşen Atma ile Darelazze Köyleri arasındaki bölgede bulunan Suriye hükümeti muhalifleri, hava saldırısı gerçekleştirmek isteyen Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağına karadan ateş açtı. Saat 10.00 sıralarında meydana geldiği iddia edilen olayda, isabet alan savaş uçağının tarım arazisine düştüğü ileri sürüldü.

Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıkta düşen uçağın pilotunun sağ olarak ele geçirildiği iddia edildi.

44 KİŞİ ÖLDÜ

Şam’ın doğusundaki Cermana bölgesinde bu sabah meydana gelen 4 patlamada 44 kişi ölürken, 83 kişi yaralandı. Patlamaların 2’si bomba yüklü araçla 2’si yol kenarına döşenen bombalarla gerçekleştiği bildirildi. Suriye Haber Ajansı SANA Cermana’nın meydanında gerçekleşen saldırıların hedefinde sivillerin olduğunu ileri sürdü.

Suriye devlet televizyonu bölgeye yakın olan devlet hastanelerine ve özel hastanelere sevk edilen onlarca yaralı için acil kan ihtiyacı doğduğunu duyururken halktan acil kan bağışı yapmalarını istedi.

Haberin Devamı