Gazete Vatan Logo

Suriye: Türkiye'nin niyeti IŞİD'le mücadele etmek mi?

Suriye: Türkiye'nin niyeti IŞİD'le mücadele etmek mi?

Ankara’nın Suriye ve Irak’a yönelik başlattığı operasyona ilişkin Şam’dan ilk açıklama geldi. Birleşmiş Milletler’e bir mektup gönderen Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele ettiğine ilişkin ‘şüphe’ taşıdıklarını belirtti.

“Geç olması hiç olmamasından iyidir ama, Türkler'in niyeti gerçekten DAİŞ (IŞİD), El Nusra Cephesi ve El Kaide bağlantılı gruplarla mücadele etmek midir? Yoksa farklı bir uluslararası gerekçe ile Suriye ve Irak’taki Kürtleri vurmayı mı amaçlamaktadır?” denilen mektupta, Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bir ifadeye ver verilmedi.

‘Türkiye’nin, kendini korumaya çalışan bir kurban olarak gösterme girişimi’nin Suriye tarafından reddedildiğinin belirtildiği mektup şu ifadelerle sonlandırıldı: “Suriye yıllardır, terörizmin ırkı, dini ya da sınırının olmadığını söyledi ve terörizmin, kendisini destekleyenlere geri döneceği uyarsında bulundu. Ne yazık ki, son zamanlarda terörizmin destekçilerine geri döndüğüne şahit oluyoruz.”

Haberin Devamı