Gazete Vatan Logo

Suriye sınırında bin 416 kaçak yakalandı

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 410, Türkiye'den de bu ülkeye gitmeye çalışan 6 kişi yakalandı. 3 gözaltı var...

Suriye sınırında bin 416 kaçak yakalandı

Yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçme teşebbüsünde bulunan bin 410, Türkiye'den de bu ülkeye gitmeye çalışan 6 kaçak yakalandı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü günlük faaliyetlere ilişkin bilgiye yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birliklerince, gün içinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş girişiminde bulunan bin 410, Türkiye'den bu ülkeye geçmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

Kaçakların üzerinde yapılan aramada bir araç, 11 cep telefonu, 95 bin 500 Suriye lirası ve 3 bin 50 ABD doları ele geçirildi.

Ayrıca, Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 3 kişi yakalandı.

Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 164 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı.

- Terörle mücadele Terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki yol kontrol çalışmasında bir terörist, Şırnak'ın Uludere ilçesinde de yol emniyet ve kontrol devriyesinde terör örgütüne yardım ve yatakçılık yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Siirt'in Pervari ilçesindeki yol arama çalışmasında tespit edilen, patlayıcı yapımında kullanılmak üzere içi çelik bilye ve çivilerle desteklenmiş 2 piknik tüpü, 2 fünye, 2 dinamit lokumu, 500 gram amonyum nitrat, 50 metre uzunluğunda kablo ile Hakkari Demirkonak Çukurca mezrasında bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Haberin Devamı