Gazete Vatan Logo

Suriye sınırına hendek kazılıyor

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nin, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD kontrolundaki Kamışlı karşısında bulunan mayınlı sınır bölgesinde, güvenliğin artırılması amacıyla iş makinalarıyla hendek kazılmasına devam ediliyor. İlçenin bazı mahallelerinde ise PKK’lıların yeniden hendek kazıp barikatların oluşturması nedeniyle, önceki çatışmalarda zarar gören bazı okulların öğrencileri de başka okullara nakledildi.

Suriye sınırına hendek kazılıyor

Suriye’de PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD’nin kontrolünde olan Kamışlı İlçesi’nin karşısındaki, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nin sınır bölgesinde kaçakçılığı ve yasadışı geçişleri önlemek amacıyla hendek kazılmasına devam ediliyor. Nusaybin 2’nci Hudut Taburu’na bağlı Nusaybin Sınır Kapısı Karakolu tarafından iş makinalarıyla sınır hattında hendekler kazılırken, zırhlı araçlar da güvenlik önlemi alıyor.

BARİKAT VE HENDEK ENGELLERİ

Sokağa çıkma yasağının daha önce 7 kez uygulandığı ilçede, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarla hendekler kapatılıp, barikatlar kaldırılmıştı. Ancak ilçenin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinin yanısıra, son günlerde sınıra yakın Zeynel Abidin ile Kışla Mahallelerinde de PKK’lılar tarafından tekrar hendekler kazılmaya ve barikatlar kurulmaya başlandı.

Fırat Mahallesinde hendek ve barikatlar nedeniyle ikinci yarıyıldan itibaren Kaymakam Bülent Pekdemir İlk ve Orta Okulu’nun öğrencileri, Çarşı merkezindeki Atatürk İlk Okulu’na; Yenişehir Mahallesindeki Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri ise Çağçağ Caddesi’ndeki Merkez Ortaokulu’na nakledildi. Yenişehir mahallesinde bulunan Selahaddin Eyyübi İlkokulu’na ise okulun önünde barikat yapılması nedeniyle öğrenciler gidemiyor.

Hendek ve barikatların tekrar oluşturulması nedeniyle önümüzdeki günlerde sokağa çıkma yasağının tekrar ilan edilebileceği ihtimaline karşılık yüzlerce öğrenci ise eğitimlerine devam edebilmek için başka il ve ilçelerdeki akrabalarının yanına taşınıyor.

Haberin Devamı