Gazete Vatan Logo

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Kilis'in Suriye'nin sınırındaki birliklere, aralarında obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu askeri araç ve personel sevkiyatı yapıldı.

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Suriye'nin terör örgütü YPG kontrolündeki bölgelerden karakol ve mevzilere yapılan taciz ateşlerinin ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında sınır hattındaki güvenlik önlemleri arttırıldı. Bu kapsamda kentte konuşlu birliklerden sınır hattına askeri sevkiyat yapıldı. Çekicilere yüklü obüs ve çok namlulu roketatarların da bulunduğu 10 araçtaki ağır silahlar ile otobüslerdeki askerlerin sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Türkiye sınırındaki hudut karakollarına yönelik YPG saldırılarının ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki bölgelerden dün birbiri ardına sınır hattındaki hudut karakollarına yönelik havan ve roketli saldırı düzenlendi. Dün akşama kadar Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki hudut karakolları da dahil 13 ayrı noktaya 15 saldırı yapıldı. Suriye'nin Telabyad bölgesindeki teröristlerin saldırısında Akçakale'deki Tekçe Hudut Karakolu'nda görevli bir asker hafif yaralandı. Aynı zamanda uzun namlulu silahla devam eden saldırıya sınır hattında görevli askerler ile topçu birlikleri anında karşılık verdi. Askerler, saldırıyı düzenleyen terör örgütü YPG'lilerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldı. Misliyle verilen karşılığın ardından çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde Suriye'nin Rasulayn bölgesindeki YPG unsurları Ceylanpınar ilçesindeki Aksoy Hudut Karakolu'na yönelik roketli saldırı düzenledi. Kimsenin yaralanmadığı ve askerin anında karşılık vermesiyle saldırı püskürtüldü. PYD'nin silahlı kanadı YPG unsurlarının saldırısının ardından gözlerin çevrildiği sınır hattındaki kentlerden Şanlıurfa'da güvenlik önlemleri artırıldı.

CEYLANPINAR'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Dün teröristlerce hedef alınan hudut karakollarının bulunduğu Suriye'nin Telabyad kentine komşu Akçakale ve Rasulayn'ın karşısında bulunan Ceylanpınar ilçelerinde ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Dün teröristlerce hedef alınan Akçakale'deki Tekçe Hudut Karakolu yakınındaki hakim bir tepede zırhlı araçlarla önlem alan askerler, sınırın Suriye tarafını anlık olarak takip ediyor. Ceylanpınar'da da güvenlik güçlerince önlemlerini artıran askerler, sınır hattında sürekli olarak devriye görevi yapıyor.

Haberin Devamı

SINIR 24 SAAT İZLENİYOR

Türkiye ile Suriye sınırına yapılan güvenlik duvarı ile de teröristlerin olası kaçak geçişleri önleniyor. Sınır hattında görevli olan ve eli tetikte 24 saat görev yapan askerler, kule ve kulübelerde Suriye'yi termal kameralar ile gözetliyor. Son günlerdeki saldırıların ardından askerler, İnsansız Hava Aracı ve drone'lar, aynı zamanda 360 derece kamera kaydı yapabilen zırhlı muharebe aracıyla sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor. Dün yapılan saldırıların ardından sınır hattına yaklaşmamaları konusunda uyarı anonsları yapılan ve kısa süreli tedirginlik yaşayan Akçakale ve Ceylanpınar sakinleri, gün içerisinde olumsuzluk yaşanmaması ile günlük yaşamlarını normal olarak sürdürmeye devam etti.

Haberin Devamı