Gazete Vatan Logo

Suriye savaş uçağı düştü!

Suriye savaş uçağı düştü!

Reuters Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Türkiye sınırına yakın Eriha'da Suriye'ye ait bir savaş uçağı düştü. Suriye savaş uçağının İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Eriha ilçesindeki çarşıya düşmesi sonucu 35 sivilin öldüğü ve 120 kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan uçağın pilotunun yere çakılmadan önce atladığı ancak muhaliflerin eline düştüğü öne sürüldü.

Paylaş Kaydet Kaydettiklerim AA Yayınlanma tarihi: 03 Ağustos 2015 Pazartesi [Haber görseli] Eriha'daki sivil savunma yetkilisi Rami Kurabi, "Esat güçlerine ait bir savaş uçağının İdlib'in Eriha ilçesindeki çarşıya düşmesi sonucu 35 sivilin yaşamını yitirdiğini 120 kişinin de yaralandığını" ifade etti.

Uçağın düştüğü yerde 6 binanın tamamen yerle bir olduğunu ifade eden Kurabi, sivil savunma ekiplerinin çok sayıda ölü ve yaralıyı yıkılan binaların enkazından çıkarttığını kaydetti.

Kurabi, uçağın düştüğü yerde sivil savunma ekiplerinin ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışması başlattığını dile getirdi.

Esat yönetimi ve muhaliflerden uçağın düşüş sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

HATAY’A GETİRİLEN 15 YARALIDAN 2’Sİ ÖLDÜ

Olayda yaralanan Suriyelilerden durumu ağır olan 15 kişi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralılar Hatay’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 2’si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

PİLOT MUHALİFLERİN ELİNDE

Öte yandan uçağın pilotunun yere çakılmadan önce atladığı ancak muhaliflerin eline düştüğü öne sürüldü. Suriyeli yerel kaynaklar, olayın hemen ardından peşine düşülen pilotun kısa sürede yakalandığını ve muhalifler tarafından mahkemeye çıkarılarak yargılanacağını belirtti.