Gazete Vatan Logo

Suriye'nin tamamında elektrik kesildi

Suriye devlet medyası ülkenin bütün illerinde elektriğin bilinmeyen bir nedenle kesildiğini duyurdu.

Suriye'nin tamamında elektrik kesildi

Suriye Devlet Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye'nin tüm illerinde elektrik kesildi.

SANA haber ajansında şu açıklama yer aldı: "Elektrik Bakanlığında yetkili bir kaynak tüm illerde ani bir elektrik kesintisinin olduğunu açıklarken, arıza ekiplerinin derhal sebebi tespit etme çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Kaynak arıza ekiplerinin arızayı hemen giderme ve önümüzdeki birkaç saat içinde elektrik enerjisini yeniden temin etmek için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi."

Reuters’a konuşan görgü tanıkları da Şam’a elektrik verilemediğini doğruladı.

İnternet ağı da çöktü

Suriye'de elektriğin yanı sıra internetin de ülke genelinde çalışmadığı açıklandı. Suriye Telekomünikasyon Şirketi'nden yapılan açıklamada, verilen internet hizmetinin geçici olarak çalışmadığı ve ağ onarım çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Teröristler saldırı düzenledi

Sputnik'in haberine göre, Suriye Enerji Bakanlığı'ndan bir kaynak, teröristlerin Hama'da bir elektrik santraline saldırı düzenlediğini söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, "Militanlar Hama'daki El Zara elektrik santraline roket saldırısı düzenledi. Bu nedenle santraldeki birkaç jeneratör devre dışı kaldı" dedi.

Haberin Devamı

Kaynak ayrıca, genelindeki elektrik kesintisinin nedenlerinin hâlâ araştırıldığını, Hama'daki saldırının ise bu nedenlerden biri olduğundan şüphelendiklerini belirtti.