Gazete Vatan Logo

Suriye Milli Ordusu teröristlere ait tüneli imha etti

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye’de, Fırat'ın doğusunda başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında, SMO unsurları Resulayn'da tespit edilen PKK/YPG’li teröristlere ait tünel ve mevzileri kullanılamaz hale getirildi.

Suriye Milli Ordusu teröristlere ait tüneli imha etti

Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından, Suriye'nin kuzeyindeki Resulayn'da, PKK/YPG'li teröristlerin kullandığı bir tünel daha keşfedildi. SMO, teröristlerin kullandığı tüneli kullanılamaz hale getirdi.

"TACİZ VE SALDIRILARA KARŞILIK VERİLDİ"
Milli Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerin taciz ve saldırılarının devam ettiği ve gerekli karşılığın verildiği açıklamıştı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerce keşif-gözetleme ve mayın-el yapımı patlayıcı temizliği yapan unsurlarımıza taciz ve saldırılar bugün de devam etti. Teröristlere gerekli karşılık verildi" denilmişti.

"30 BİN KİŞİ GERİ DÖNMEYE BAŞLADI"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8-9 yıl önce ortaya attığı bir fikir olduğunu belirterek, "Obama, havadan güvenliğin sağlanamayacağı nedeni ile bu fikri reddetti. En son Trump'ın teklifi oldu. Biz ABD ile samimi bir çaba sarf ettik güvenli bölge konusunda ama ABD’nin sahada samimi olmadığını gördük. Sonuç alamayınca Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Sonrasında ilk olarak ABD ile ardından Rusya ile mutabakata vardık. ABD ile olan mutabakatımızın ilk aşamasında sonuç aldık. Şimdi Rusya ile vardığımız mutabakat çerçevesinde bu bölgelerden teröristlerin temizlenmesi, buraların istikrara kavuşturulması ve mültecilerin gönüllülük esası ile güvenli bir şekilde geri dönmesi söz konusu. Bunlara katkı sağlamak isteyen varsa biz buna varız. Şu ana kadar Barış Pınarı Harekatı bölgesine BM’nin açıkladığı rakama göre 30 bin kişi geri dönmeye başladı" dedi.

Haberin Devamı