Gazete Vatan Logo

Suriye için siyasi yaklaşım çağrısı

ABD ile Rusya’nın Suriye konusunda “Askeri çözüm mümkün değil” demesinin ardından CHP, ne tür bir siyasi yaklaşımın desteklenebileceğinin tartışılmasını istedi.

Suriye için siyasi yaklaşım çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz dün TBMM’deki basın toplantısında, 28 Kasım’da Cenevre’de Suriye Konferansı’nın yapılmasının planlandığını ancak Türkiye’nin bu konuda hazırlığı bulunmadığını ileri sürdü. Suriye’de siyasi çözüme ilişkin Türkiye’nin neyi savunduğunun bilinmediğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

‘Milli politika oluşturmalı’

Rusya’nın kuyruğuna takılıp gidilmek bir politika sanılıyor. Bir an önce Suriye’ye ilişkin, ne tür bir siyasi yaklaşımı destekleyebileceğimiz konusu ele alınmalı. Bunun için muhalefetten de görüş alınmalı ve o görüş Türkiye’nin milli politikasını oluşturmalı. Şu anda AKP’nin Suriye politikasına ilişkin görüşü ideolojiktir ve başarı şansı yoktur ve bu zamana kadar da olmamıştır. Suriye’nin bütün maliyeti, AKP’nin hataları nedeniyle, Türkiye’nin ve bu milletin üzerine yıkılmıştır. 30 milyar dolar Türk milletinin cebinden çıkmıştır. 4 milyon Suriyeli mülteci, Türk milletinin parasını yemektedir ve şehirlerin güvenliği de kalmamıştır.