Gazete Vatan Logo

Suriye'den ABD'ye: Petrol yataklarımızı bilerek bombaladınız!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye'deki petrol kuyularını kasten kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.

Suriye'den ABD'ye: Petrol yataklarımızı bilerek bombaladınız!

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Sputnik'e verdiği röportajda ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye'deki petrol kuyularını, Suriye yönetimi tarafından kullanılamaması için kasten bombaladığını söyledi.

Mikdad, "Onlar (koalisyon), bu sahalardaki çalışmalara yeniden başlayabilmemiz için bizi on milyonlarca dolar ödetmek zorunda bıraktılar" diye konuştu.

Şu anda birçok petrol yatağının Demokratik Suriye Güçleri (DSG) dahil olmak üzere çeşitli grupların kontrolünde bulunduklarını kaydeden diplomat, "Bir kez daha Kürtlerin Suriye halkının bir parçası olduklarını vurgulamak isteriz. Kürt, Arap ya da Asurlu, kim olursa olsun diğer ülkelerin çıkarlarına Suriye'ye karşı çalışmasını istemeyiz. Bunu anlayacaklarını umuyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'nin ‘tarafların çıkarları kesiştikçe' Kürt birliklerine destek verdiklerini belirten Mikdad, Şam'ın ‘Suriye topraklarının her santimetresini' geri alma niyetinde olduğunu da sözlerine ekledi.

SURİYE'NİN PETROLÜ

Fitch Ratings Direktörü Dmitriy Marinçenko'ya göre Suriye'nin petrol sektörünün yeniden kalkınabilmesi için yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapılması gerekecek. Suriye'nin altyapısı, ülkede 7 yıldır süren savaş nedeniyle büyük zarar görmüş durumda.

Haberin Devamı

Sputnik