Gazete Vatan Logo

Suriye'deki ABD askerleri Irak'a geçti!

Suriye'deki ABD askerleri, kuzeydeki Dohuk eyaletindeki Sahela bölgesinden Irak'a geçti. ABD, Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi kapsamında, Münbiç, Aynularab'dan (Kobani) ve Ayn İsa'dan sonra, Haseke'deki dört üs ve iki askeri noktasını da boşalttı. Kargo uçaklarının kullanabildiği Rümeylan Üssü ise halen faal durumda.

Suriye'deki ABD askerleri Irak'a geçti!

ABD'nin 'Suriye'den çekilme' kararının ardından bugün ABD askerleri, 100'den fazla zırhlı araçlara Irak'a geçti. Zırhlı araçlarla birlikte, iş ekipmanları taşıyan araçların da Irak'a geçtiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre, ABD Savunma Sekreteri Mark Esper, önceki gün yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bulunan yaklaşık bin askerin hepsinin IŞİD'e karşı savaşmaya devam etmek ve "Irak'a yardımcı olmak" amacıyla Irak'a geçeceğini duyurmuştu.

4 ÜS VE 2 ASKERİ NOKTA BOŞALTILDI

ABD güçleri, Suriye'nin kuzeydoğusunda, büyük bölümü terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Haseke ilinde bulunan iki üssünden çekildi. Abdülaziz Dağı bölgesindeki radar üssünü Aynularab'taki gibi savaş uçaklarıyla imha eden ABD, Şeddadi ve El Vezir üsleri ile Himo ve Cezaevi bölgelerindeki askeri noktalarından da çekildi.
Üslerdeki ekipmanları tırlar ve askeri zırhlı araçlarla Tel Beyder Üssü'ne gönderen ABD güçleri, burada toplandıktan sonra bu üssü de boşaltarak, Simelka sınır kapısından Irak'a geçmeye başladı. Dün gece boyunca ABD uçakları, süreci izlemek için uçuşlar gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre ABD, Haseke'deki 4 üssü ve 2 askeri noktasını boşaltmış oldu.
ABD, Münbiç, Aynularab ve Ayn İsa'daki üslerini ise kargo uçakları kullanarak boşaltmış, uçakların taşıyamayacağı bazı malzemeler yine tırlarla Tel Beyder'e taşınmıştı. Haseke'deki Rümeylan Üssü'nün halen faal olduğu ancak çekilme hazırlığının başladığı öğrenildi. Ayrıca ülkenin doğusundaki Deyrizor ilinde de ABD üsleri bulunuyor. ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından hemen önce Suriye'nin kuzeyindeki askerlerini çekmeye başlamıştı. ABD, DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle, terör örgütü YPG/PKK'ya destek vermek için Suriye'nin Haseke, Rakka, Deyziyor, Münbiç ve Tel Abyad bölgelerinde toplam 18 askeri nokta kurmuştu.

Haberin Devamı

TERÖR YANLILARI, ABD ASKERLERİNİ TAŞLADI

Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı'da, terör örgütü YPG yandaşları, bölgeden ayrılan ABD zırhlı araçlarının önüne geçip durdurmak istedi.
Kamışlı'yı terk eden Amerikan askerlerinin YPG taraftarlarınca taşlandığı görüldü. ABD bayrağı dalgalanan zırhlı araca taşların yanı sıra çürük meyve de atıldı. Amerikan ABC televizyonunun muhabiri Adam Harvey, görüntüyü 'ne maskaralık!' cümlesiyle özetledi.

Haberin Devamı