Gazete Vatan Logo

Suriye'de Rusya 15, Türkiye 12 ateşkes ihlali tespit etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de son 24 saat içinde Moskova'nın 15, Türkiye'nin ise 12 ateşkes ihlali tespitinde bulunduğunu açıkladı

Suriye'de Rusya 15, Türkiye 12 ateşkes ihlali tespit etti

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi yeni bültenini yayımlandı.

Bültende, "Ortak Rus-Türk Komisyonu'nun Rusya bölümü tarafından son 24 saat içinde, Şam (9), Lazkiye (3), Hama (2) ve Der'a (1) bölgelerinde toplam 15 ateşkes ihlali tespit edildi. Komisyonun Türkiye bölümü ise Halep (5), Şam (2), Der'a (2), Hama (2) ve Humus (1) bölgelerinde toplam 12 ateşkes ihlali hakkında bilgi verdi" dendi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin tespit ettiği 12 ihlalden hiç birinin Rusya bölümü tarafından doğrulanamadığı ifade edildi.

‘ATEŞKESE KATILAN YERLEŞİM YERİ SAYISI 1475'E ÇIKTI'

Suriye'nin Der'a bölgesinde 1 ve El Kuneytra bölgesinde 1 olmak üzere toplam 2 yerleşim yerinin daha ateşkes anlaşmasına katıldığını belirten merkez, böylelikle yılın başından bu yana sürece katılan yerleşim sayısının 1475'e çıktığını aktardı.

Halep, Şam, Hama, Humus ve El Kuneytra bölgelerindeki muhalif gruplarla ateşkese katılma görüşmelerinin devam ettiği bildirilen raporda, ateşkese katılan silahlı muhalif grubu sayısında değişiklik olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca, son 24 saat içinde 16 kilometrekarelik alanın Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği ifade edildi. Böylelikle, yılın başından bu yana üzerinde kontrol sağlanan alan 4629 kilometrekareye çıkmış oldu.