Gazete Vatan Logo

Suriye'de iki İranlı komutan öldürüldü

Suriye'de iki İranlı komutan öldürüldü

Devrim Muhafızları'na mensup Hac Hamid Muhtarbend ve Ferşad Hasunizade adlı iki İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

Devrim Muhafızları'na mensup iki İranlı komutanın Suriye'de öldürüldüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, Ebu Zehra adıyla bilinen Hac Hamid Muhtarbend ve Ferşad Hasunizade adlı iki Devrim Muhafızları komutanı Suriye'de öldürüldü.

Haberde, komutanların hangi bölgede hayatını kaybettiği belirtilmezken, terör örgütü DAEŞ'le çatışma sırasında öldürüldükleri iddia edildi.

Geçen hafta da Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki askeri istihbarat operasyonlar birimi Kudüs Ordusu'nun Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Hemedani'nin, Suriye'nin Halep kentinde öldürüldüğü açıklanmıştı.

Tuğgeneral Hemedani, İran'ın ülke dışındaki askeri istihbarat ve milis operasyonlarını yöneten Kudüs Ordusu Komutanı Süleymani'nin yardımcısıydı. Hemedani, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine destek vermek için İran tarafından Suriye'ye gönderilen Fatimiyyun ve Zeynebiyyun Tugayları ile Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Suriye'de yürüttüğü operasyonların başındaki isim olarak biliniyordu.

Haberin Devamı

Devrim Muhafızları, Hemedani'nin terör örgütü DAEŞ tarafından öldürüldüğünü iddia etmiş ancak DAEŞ veya muhalifler olayı üstlenmemişti. Diğer taraftan, Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani'nin Hemedani ile son zamanlarda görüş ayrılığı yaşadığı ve kendisini görevden almaya hazırlandığı haberleri İran medyasında geniş yer almıştı.