Gazete Vatan Logo

Süreyya tartışması

Moğollar'ın yeni albümü çıkmadan ortalığı karıştırdı. Cahit Berkay, "Süreyya" adlı şarkıyı ünlü atletin dünya ikinciliğini eleştiren spor yazarlarına ithaf ettiklerini söyledi

Moğollar'ın 26 Nisan Pazartesi günü piyasaya çıkacak "Yürüdük Durmadan" adlı albümde yer alan "Süreyya" şarkısı, daha müzikseverlerle buluşmadan ortalığı karıştırdı. Moğollar'ın solisti Cahit Berkay, Dünya Şampiyonası'ndan gümüş madalya ile dönen Süreyya Ayhan'a yöneltilen eleştiriler üzerine böyle bir şarkı yaptıklarını söyledi. Süreyya Ayhan'a her tür desteği gösteren gazeteci-yazar Deniz Gökçe de "Onu eleştirenler çabasını bilmeyenler. Atina'da olimpiyat madalyası alacak, onu eleştirenlerin elinde koz kalmayacak. O kız madalyaları dizsin adına daha çok şarkı yapılır" dedi. Gökçe'nin 2 Ocak tarihli köşesinde "atletizm mafyası" olarak nitelediği Hıncal Uluç, Kenan Onuk ve Cüneyt Koryürek ise yanlış anlaşıldıklarını savunuyor. İşte Süreyya Ayhan'ın 'habersizce' başrolde olduğu kavganın hikayesi...

Cahit Berkay: 'Hınç' ve 'kılıç' Hıncal Uluç'tur!
"Köşesinden kızanlar senin namusunu kollar. Hıncını senden almazsa ardından kılıcını yollar" dizesinde sözkonusu köşe yazarı Hıncal Uluç'un ta kendisidir!.. Kenan Onuk'un programında "Aybaşını nasıl ayarlamadılar" diye kızmaları beni çok üzdü. Tepki olarak yaptığımız şarkının bu kadar ses getireceğini düşünmedik. Bir yandan da amacına ulaşması hoş bir şey. Süreyya benim gözümde kahramandır ve sanatla ölümsüzleştirilmeyi de hak etti. Türkiye'ye futboldan başka sporun olduğunu da hatırlattı.

Cüneyt Koryürek: Ne şarkı Ne Ayhan'a yorum yapmıyorum
Şarkı için açıkça "No comment" diyorum. Bu konuda kendime söz verdim, Süreyya hakkında konuşup yazmayacağım. İnsana yardım için yola çıkıyoruz, "atletizm mafyası" damgası yiyiyoruz.

Kenan Onuk: Söz yazarı etki altında kalmış
1977'den beri atletizm şampiyonalarını sundum. 50'den fazla atletizm kitabım var. Bu spora gönül verdim. Şarkı, bizi eleştiren birinin etkisinde kalan söz yazarının manasız bir saldırısı olabilir.

Hıncal Uluç: Hıncımın bir faydası olacaksa alsın
Cahit şarkıyı Süreyya'yı motive etmek için düşünmüş. Bunun en kolay yollarından biri de Hıncal Uluç. Süreyya'yı zirvede görmek istiyoruz. Bunun için benden hınç almanın faydası olacaksa onu da alsın. Deniz Gökçe diye birini de tanımıyorum!..

İşte o şarkı
Zaman geçerken hızla işimiz var bu kızla

Becerisi dillerde hem evde hem ellerde

Satıverdi gözlere hem iyi hem kötü kız o

Köşesinden kızanlar senin namusunu kollar

Hıncını senden almazsa ardından kılıcını yollar

800, 1000, 1500 senin

İki yüzde herkesi sollar of of

Oy, oy, oy, oy kızın var mı derdin var

Dünyayı adama dar ederler kızım dar

Kaç, kaç, kaç, kaç, kaç, kaç, kaç, kaç

Kaç bunlardan Süreyya

Süreyya, Süreyya tur bindirdin Süreyya

Koş, koş Süreyya, peşindeler Süreyya

Söz:Turgut Berkes Müzik: Cahit Berkay

Haberin Devamı