Gazete Vatan Logo

Sürekli para isteyen eniştesini...

KÜTAHYA’da geçen pazar günü bir evin yanındaki garajda gözleri ve ağzı eşarpla, elleri de arkadan iple bağlı, poşet ve brandaya sarılı çürümüş halde cesedi bulunan 43 yaşındaki Ramazan Cengiz’in 2 yıl önce kayınbiraderi Mustafa Kan tarafından iple asılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Cemalettin Mahallesi Refik Koraltan Sokak’ta uzun süreden bu yana kullanılmayan bir evin yanındaki baraka halindeki garaja giren sahipleri branda ve poşete sarılı erkek cesedi ile karşılaştı. Ceset üzerinden Ramazan Cengiz’e ait kimlik çıktı. Polisin yaptığı araştırmada evli ve 3 çocuk babası Ramazan Cengiz’in 2 yıldan bu yana kayıp olduğu belirlendi. Cengiz’in Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak görev yaptığı, 2 yıl önce de Muğla’ya tayin olduğu anlaşıldı. Kumar borçlarının artması üzerine Muğla’ya tayin istediği öne sürülen Cengiz’in 30 Ekim 2012 tarihinden bu yana kayıp olduğu bildirildi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Ramazan Cengiz’in cesedinin bulunduğu garaja yaklaşık 20 metre uzaklıktaki babalarından kalma 2 katlı evde oturan Cengiz’in eşi Fatma Cengiz ile kayınbiraderi Mustafa Kan’ı gözaltına aldı. Fatma Cengiz polislere, eşinin kumar borcu nedeniyle Kütahya’dan Muğla’ya tayinini çıkardığını söyledi. Eşinin Muğla’ya tayin olduktan kısa bir sonra ortadan kaybolması üzerine çocuklarıyla birlikte Kütahya’ya döndüklerini belirten Cengiz, eşinin öldürülmesi olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Fatma Cengiz ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

KANDIRIP ASMIŞ

Evli bir çocuk babası kayınbirader 29 yaşındaki Mustafa Kan ise, eniştesi Ramazan Cengiz’i kandırıp iple tavana asarak öldürdüğünü itiraf etti. Bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Kan, 2 yıl öncesine kadar evlerinin zemin katında bulunan atölyesinde mobilyacılık yaptığını söyledi. Eniştesinin sürekli kendisinden para istediğini öne süren Mustafa Kan’ın ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

"Eniştem sürekli para diyerek beni bunalttı. Onun yüzünden iflas noktasına gelmiştim. Bana, babamızdan kalan altı dükkan, üst katı 2 daire olan ev için ’Mirası paylaşın, bana da bir daire verin’ diyordu. Olaydan önce tayini Muğla’ya çıkmıştı. Onu ve ablamı kendi aracımla Muğla’ya götürmüştüm. Eniştem kısa süre sonra Kütahya’ya gelip sağdan- soldan borç para aramaya başladı. Bana da telefon etti. Aramızda daha önceden ’Define bulduk’ diye şaka yollu konuşmalarımız oluyordu. Telefonda bana ’Define bulduğunuzu öğrendim Ben de payımı istiyorum’ dedi. Onun isteklerinden bıktığım için ’Para vereceğim. Atölye gel’ dedim. Geldiğinde onu atölye yan tarafındaki boş odaya götürdüm. Kendisine ellerini arkadan bağlayıp gözlerini ve ağzını eşarpla bağlayacağımı, tabure üzerine çıkması gerektiğini, bunları yaparsa para vereceğimi söyledi. O da söyleneni yaptı, tabureye çıktı. Daha önceden tavana bağladığım ipi boynuna geçirip ayağının altındaki tabureyi çektim. İpte asılı halde hareketsiz kalınca odanın kapısını kilitledim ve üst katta oturan eşimi ve çocuğumu alıp misafirliğe gittim. Gece ipi kesip cesedi önce poşete sardım, iple bağladıktan sonra brandaya sarıp 20 metre mesafedeki kiralık olan depoma götürdüm. Eniştemin cep telefonundan babasına ’Ben parayı aldım. Muğla’ya dönüyorum’ diye mesaj yazdım ve ardından da cep telefonunu yaktım."

Haberin Devamı

Bu olayın ardından mobilya atölyesini kapatıp özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını anlatan Mustafa Kan, 1 ay önce depo sahibinin eşyaların boşaltılmasını istemesi üzerine cesedi depo bitişindeki kullanılmayan baraka şeklindeki garaja götürdüğünü söyledi. Polisler, Mustafa Kan’ı bugün olayın meydana geldiği bina ve yanındaki garajın olduğu yere götürdü. Kan, polislere olayın tüm ayrıntılarını anlattı. Mustafa Kan yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

CESET BULDUĞUMUZU MUSTAFA’YA DA SÖYLEDİK

Kendilerine ait garajda cesedi bulup durumu polise bildiren Mesut Kumru da gazetecilere "Garaj kapısı önünde duran kamyonetimizi götürmeye gelmiştik. Garaj içerisine girdiğimde brandaya sarılı bir şey olduğunu gördüm. Pis bir koku vardı. Brandayı açtığımızda poşetteki cesedi görünce durumu polise bildirdik. O sırada Mustafa Kan’ı gördüm ve ona da ceset bulduğumuzu söyledim. Bana ’Tamam ağabey’ deyip sanki içeride kedi ölüsü varmış gibi sakin bir şekilde evinden çocuk arabasını çıkartıp ailesiyle birlikte gezmeye gitti" dedi.

Haberin Devamı