Gazete Vatan Logo

Süre uzatım talebine kayıtsız kalamayız

İmar Barışı’na şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaşın başvurduğunu ve ilginin devam ettiğini belirten Bakan Murat Kurum, “31 Ekim’de başvuru süresi bitiyor ama yeniden değerlendireceğiz. Talebe kayıtsız kalamayız” dedi.

Süre uzatım talebine kayıtsız kalamayız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi’nde sektörü ve İmar Barışı ile ilgili son rakamları değerlendirdi. Şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaşın başvuru yaptığını, yaklaşık 5 milyara yakın başvuru bedelinin ödendiğini, 31 Ekim’de başvuru sürecinin, 31 Aralık 2018’de de ödeme sürecinin biteceğini anlatan Kurum, İmar Barışı’nın süresinin uzatılması ile ilgili de olumlu yorum yaptı. İmar Barışı ile devletin vatandaşıyla barıştığını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontörlerinin kalması kaydıyla bir kolaylaştırma. Bunlar bir hak değildi tabii ki. Vatandaşımız da gerçekten yoğun bir ilgi gösterdi. Bu talep de hâlâ devam ediyor. 31 Ekim’de başvuru sürecimiz bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Yoğun talep var, bakacağız. Bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Yabancı yılda 12 milyar dolarlık gayrimenkul alır
Kentsel dönüşümü imar artışıyla değil, gerçekten dönüşmesi gereken alanlarda Bakanlığın, özel sektörün desteklediği, vatandaşın da içinde olduğu bir dönüşüm çerçevesinde yapmak istediklerini de anlatan Murat Kurum, “Buna ilişkin belli düzenlemelerimiz olacak” dedi. ‘Yabancı yatırımcıların Türkiye’de konut sahibi olma oranı yükseldi mi?’ sorusunu Kurum, “Evet çok yükseldi. Önümüzdeki sene yabancıların yaklaşık 12 milyar dolarlık mülk alacağını bekliyorum” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı