Gazete Vatan Logo

Sürdürülebilirlik Endeksi’nin ilk gıda şirketi Ülker

Sürdürülebilirlik ilkelerini ve 2024 hedeflerini “Bu Dünya Bizim” konsepti altında açıklayan Ülker, Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 29 şirketi arasında yerini alan ilk gıda şirketi oldu.

Sürdürülebilirlik Endeksi’nin ilk gıda şirketi Ülker

Ülker, kuruluşunun 80’inci yılı olan 2024 için açıkladığı “sıfır emisyon ve sıfır atıkla büyüme” hedefi ile Sürdürülebilirlik Endeksi’nin oyuncuları arasına girdi. Ülker’in 2024 hedefleri arasında fabrikalarında “karbon salım artışı” olmadan büyüme, “sıfır atık”la üretim, ambalajlarda plastik ve kâğıt kullanımında yüzde 20 azaltım gibi hedefleri bulunuyor.

BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne katılmanın yapılan çalışmaların bir meyvesi olduğuna dikkat çeken Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü, şunları kaydetti: “İşimiz gıda üretmek. Bunu yaparken bir elimiz toprağa diğer elimiz ise insana dokunuyor. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu iş yapış şeklimizin merkezine yerleştirerek yeni nesillerin daha mutlu yaşayabilecekleri bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. ‘Bu Dünya Bizim’ konsepti altında topladığımız çalışmalarımızı çevre, değer zinciri, inovasyon, çalışanlar, toplumsal sorumluluk ve liderlik başlıkları altında sürdürüyoruz.Hedeflerimizi de 2024 yılına kadar belirledik. Bu alanda da lider olmayı önemsiyoruz.”

Haberin Devamı