Gazete Vatan Logo

Sur ve Cizre’de 1’i yüzbaşı 2 asker şehit

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde dün devam eden operasyonlar sırasında Yüzbaşı Fatih Yaşar şehit oldu. Şırnak’ın Cizre ilçesi’nde dün akşam Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan PKK’lı teröristlerin açtığı ateşle ise 1 asker şehit oldu.

Sur ve Cizre’de 1’i yüzbaşı 2 asker şehit

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde 2 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonların devam ettiği Çiftehan Sokak’ta dün gece geç saatlerde çıkan çatışmada Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın şehit olduğu öğrenildi.
Yüzbaşı Yaşar’ın keskin nişancı tüfeği ile açılan ateşle şehit edildiği belirtilirken, bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi. Gece yapılan saldırıda şehit düşen Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Sur operasyonuna destek amacıyla birliğiyle beraber başka bir ilden kente geldiği öğrenildi.
CİZRE’DE 1 ASKER ŞEHİT
Şırnak’ ın Cizre ilçesi’nde dün akşam Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan PKK’lı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan 2 askerden 1’inin şehit olduğu bildirildi. Diyarbakır ve Şırnak’taki çatışmalarla ilgili olarak genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "09 Şubat 2016 tarihinde saat 18.30’da Cizre/ Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalıştığı tespit edilen 7 bölücü terör örgütü mensubuna yapılan müdahale esnasında, unsurlarımıza açılan ateş sonucunda 1’i ağır olmak üzere, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 21.30’da şehit olmuştur. Ayrıca 09 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.
TERHİSİNE 28 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen piyada er 21 yaşındaki Arif Subaşoğlu'nun Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Terhisine 28 gün kalan Arif Subaşoğlu'nun şehit düşmesi büyük üzüntü yarattı. Şehidin amcası Emin Subaşoğlu 3 gün önce Arif Subaşoğlu ile görüştüğünü belirterek, "Herşeyin çok güzel olduğunu, herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Bana birşey yapamazlar amca, bana birşey olmaz dedi ama... 28 gün kalmıştı terhisine" dedi.
Cizre'de bölücü terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada piyade er Arif Subaşoğlu şehit düştü. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük İhsaniye Merkez Mahallesi 4382. Sokak'ta oturan Mehmet ve Serpil Subaşoğlu çiftine oğullarının şehit düştüğü haberini verdi. 4 çocuk babası Mehmet Subaşoğlu ve Serpil Subaşoğlu, Arif Subaşoğlu'nun şehit düştüğünü öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrakları asıldı. Acı haberi öğrenenler şehidin evine gelerek, ailenin acısına ortak oldu. Şehit askerin facebook sayfasında kapak fotoğrafında "O şimdi asker" yazdığı görüldü. Şehidin amcası Emin Subaşoğlu, "3 gün önce kendisini telefonla aradım. Herşeyin çok güzel olduğunu, herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Bana birşey yapamazlar amca, bana birşey olmaz dedi ama... 28 gün kalmıştı terhisine. Dün ailecek telefonla ulaşmaya çalıştık, ancak herhangi bir cevap alamadık. Gece şehit olduğu haberi geldi" dedi.
Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı şehidin terhisine 28 gün kala şehit düştüğünü, cenazesinin bugün İzmit Cengiz Topel Havaalanı'na getirileceğini, bugün ikindi namazına müteakip İhsaniye Merkez Yeni Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceğini söyledi.
ŞEHİT ACISI SEYDİŞEHİR'E DÜŞTÜ
DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde dün gece güvenlik güçleriyle PKK teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Seydişehir’deki baba evine ateş düştü.
Seydişehir İlçesi Bostandere Mahallesi’nde Yaşar Ailesi’nin evine askeri yetkililerle giden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın şehit olduğu haberini saat 03.00’te verdi. Şehidin ailesi sinir krizleri geçirirken, olayı duyan yakınları bayraklar asılan Yaşar Ailesi’nin evine akın etti.
Şehit babası Cavit Yaşar, oğlu ile ilgili her gün gelinini arayıp haber aldığını belirterek, "Akşam da gelinimle konuştuk, ’Gündüz görüştük durumu iyi’ dedi. Televizyonda şehitler olduğu söylendi ancak isim açıklanmadı. ’Bu gün dört yaralımız var, ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti. Birisinin ismini vermiyorlardı. İnternete bakıyorum yok. Televizyona balkıyorum isim vermiyorlardı" dedi.
Gece saat 01.00’de yattığını, ardından bu acı haberin geldiğini anlatan şehit babası Cavit Yaşar, oğlu Yüzbaşı Fatih’in daha önce Katar’da görev yaptığını belirterek, "Katar’dan geldi işte. Bizim inancımız var. Mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama beni alsınlar. Alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı” diyerek gözyaşı döktü.
Katar’daki görevinden Ankara’ya dönen ve 20 gün önce Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı.
İki kardeşi de polis olan şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın cenazesi bugün Seydişehir’in eskiden köy statüsünde olan Bostandere Mahallesi’nde ikindi namazının ardından, 2 yaşındayken kaybettiği annesi Ayşe Yaşar’ın yanında toprağa verilecek.

Haberin Devamı