Gazete Vatan Logo

Sur’un üçte ikisi temizlendi

AK Parti'nin Afyonkarahisar Kampı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı kapanış konuşmasıyla tamamlandı. İki gün süren toplantıların basına kapalı bölümlerinde bakanlar ve parti yöneticileri sunumlar yaptılar.

Sur’un üçte ikisi temizlendi

Terörle mücadele ve iç güvenlik konusunda bilgi veren İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sunumuna ise terör örgütüne karşı yürütülen hendek operasyonları damga vurdu. Operasyonlarda sona yaklaşıldığını belirten bakan Ala'nın, "En geç bir aya kadar bu operasyonları sonuçlandırırız. İşin sonuna geliniyor ama bu iş hendekleri bugün için temizlemekle bitmiyor. Çünkü karşımızda uluslar arası destek de alan ve farklı yöntemler geliştirebilen bir örgüt var. Onun için bir yandan etkin bir biçimde terörle mücadele edilirken bir daha bu tür olayların hem yaşanmaması hem de toplumsal destek bulmaması için yapılması gerekenler var, bu konularda da gerekli çalışmalar yapılıyor" dediği bildirildi.

SUR'UN ÜÇTE İKİSİ TEMIZLENDİ

Sur, Silopi ve Cizre'de yoğunlaşan operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vurulduğu bilgisi veren İçişleri Bakanı Ala'nın, "Sur'un üçte ikisinin terör örgütünden temizlendik. Silopi'deki operasyonlarımız da tamamlanma aşamasında. Güvenlik güçlerimiz Cizre'de de terör örgütünün belini kırıyor" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Paralel yapı terörle mücadeleyi sabote etti

Paralel yapıya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ala, "Paralel yapı, bu işi baştan sabote etti. Oslo görüşmelerini bunlar yalan yanlış olarak ifşa ettiler. Devlet içinde devlet gibi olmuşlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kapsamlı demokratikleşme paketi geliyor

Halkın uğradığı zararın da karşılanacağı belirten Ala'nın, bütün toplum kesimlerini içeren kapsamlı bir Vdemokratikleşme paketinin hazırlıklarının da sürdüğünü ve yakında bu paketin açıklanacağını söylediği öğrenildi. Ala'nın, "Yaşanan bütün bu olayların reformları hayata geçirme konusundaki şevkimizi ve hızımızı kırmaması lazım" ifadesini kullandığı belirtildi.

İstihbarat eksiğimiz yok

Yeni güvenlik yapılanması kapsamında bölge illerinin tamamında yeni karakollar yapılacağını vurgulayan Ala, haritalarla yaptığı sunumda, çözüm sürecinin faydasına da işaret etti. Ala, bazı vekillerin "istihbarat eksiği mi var" sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi. (Akşam)