Gazete Vatan Logo

SUPERB büyüme!

Skoda’nın D sınıfında yer alan modeli Superb, tamamen yenilendi. Yeni Superb Ağustos’ta satışa sunulacak. Türkiye, Rusya’yı geçerek Avrupa’nın en çok Superb satılan pazarı olacak.

SUPERB büyüme!

Skoda’nın amiral gemisi Superb, baştan aşağıya yenilendi ve ülkemizde yollara çıkmak için geri sayım başladı. Prag’da 35 ülkeden 800 gazetecinin katıldığı dünya lansmanıyla tanıtılan D sınıfında yer alan otomobil, Ağustos ayında satışa sunulacak. Yeni Superb’in Avrupa’daki bir numaralı pazarı Türkiye olacak.

Yeni Superb’in tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, yeni Superb‘in her açıdan sınıfında fark yaratacak bir otomobil olduğunu belirterek, “Ağustos’ta Türkiye’de satışına başlayacağımız yeni Superb, bizim için her açıdan önemli bir model olacak. D segmentinde yer alan Superb Sedan’ın geçen yıl Avrupa’daki ikinci büyük pazarıydık. Bu yıl hedefimiz Avrupa liderliği” dedi.

2014’te Türkiye’de satılan her 4 Skoda’dan birinin Superb olduğunu söyleyen Senyücel, şöyle devam etti:

4 bin 500 adet satacak

“2015‘te 4 bin 500 adet Superb satmayı planlıyoruz. 2016’da bunu 5 bin 500’ün üzerine çıkarma hedefindeyiz. Şu an Avrupa’da en büyük pazar Rusya. Ancak malum ülke konomik çalkantı içinde. Bu yıl Superb’in en büyük pazarı biz olacağız.Otomobil ilk etapta 125 ve 150 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli motorlarla gelecek. 1.6 litre dizel motor ve DSG otomatik vites seçeneğine sahip Superb Ekim’den itibaren satışa çıkacak.”

Haberin Devamı

Kristal sanatı fara yansıdı

Çek Cumhuriyeti’nin meşhur kristal işçiliği, Superb’e de ilham kaynağı oldu. Skoda, bu sanatı Superb’e taşıyarak otomobilin farlarında farklı tasarım yaratmayı başardı. Detaylı işçiliğe sahip kristal görünümlü farlar, Superb’e farklı bir duruş kazandırdı.

Kaza riskine önlem alıyor

YENİ Superb’de güvenlik ekipmanları üst seviyede düşünüldü. Çarpışma Hazırlık Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, 210 km/s hıza kadar kullanılabilen Adaptif Hız Sabitleyici, Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Geri Görüş Kamerası, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi ve 9 adet hava yastığı aklımıza ilk gelenler.

En uzun bacaklı mankenle koltuk testi

2001’de piyasaya çıktığından bu yana 700 bin adedin üzerinde satışa ulaşan Superb’in üçüncü jenerasyonunda markanın gelecekteki tasarım çizgini gözler önüne seren Vision C konseptinden esinlenildi. 4.861 mm uzunluğa sahip olan araç, eski Superb’e oranla 28 mm daha uzun ve 6 mm daha yüksek. Yeni Superb, 1.864 mm ile sınıfının ‘en geniş’ otomobili unvanına sahip. 980 mm baş mesafesi ve 157 mm diz mesafesi bulunan Superb, arka koltukta yolculuk yapacak kişiler için segmentin en geniş alanını sunuyor.

Haberin Devamı

Skoda, Superb modelinin arka diz mesafesinin genişliğini göstermek ünlü top model Adriana Karembeu’yü marka yüzü olarak seçti.

Karembeu, yeni Superb’in arka koltuğuna oturarak, aracın rahatlığını gözler önüne serdi. 1.86 metre boyundaki Adriana Karembeu, 1.26 metrelik bacak uzunluğuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.