Gazete Vatan Logo

Superb birinci

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasını Skoda Superb kazandı. Superb 3.080 oyla birinci olurken, onu 2.850 puanla Astra ve 2.650 puanla Egea takip etti.

Superb birinci

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının birincisi Skoda Superb oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 80 puan alan Skoda Superb birinciliğe ulaştı. Yarışmada Opel Astra 2 bin 850 puanla ikinci, Fiat Egea 2 bin 650 puanla üçüncü sırayı aldı.

Ocak 2015-Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş yeni modellerin katıldığı iki aşamalı ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından 7 otomobil finale kaldı. Final turunda Skoda Superb ile birlikte; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman ve Volvo XC90 yılın otomobili adayları arasında yer aldı.

‘Otomobil Oscarı’na layık görülen Skoda Superb’in açıklandığı törende konuşan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Dünyadaki otomotiv gazetecileri bir aracı nasıl değerlendiriyorsa, biz de öyle yaptık. Bu bizim kırmızı çizgimiz” dedi.

Haberin Devamı

Hangi otomobil kaç puan aldı?

1-Skoda Superb 3.080

2-Opel Astra 2.850

3-Fiat Egea 2.650

4-Volvo XC90 1.960

5-Hyundai Tucson 1.940

6-Renault Talisman 1.830

7-Audi A4 1.690

Yarışmacılar denkti

YÜCE Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Otomotivde ilk olan bu ödülü bizlere layık gören kişiler uzman basın mensupları. Bu açıdan baktığımızda çok daha büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Farklı klasmanlarda otomobiller vardı ama rekabetçilik anlamında birbirine denktiler” diye konuştu.

Vatan Gazetesi Otomotiv Editörü ve OGD Yönetim Kurulu Üyesi Mete Tansu, PPG Oto Tamir Boyaları’nın Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Kırteler’e (sağda) teşekkür plaketi verdi.

Mustafa Koç unutulmadı

ÖDÜL töreni gecesinde OGD ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanları onurlandırdı. Yakın bir zaman önce hayatını kaybeden merhum Mustafa V. Koç’a sektöre yaptıkları katkılardan dolayı şükran plaketi layık görüldü. Şükran plaketini Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen aldı. Çimen, Mustafa Koç’un ufku geniş ve yol gösterici bir kimliğe sahip olduğunu belirterek, “Bizlere hep destek verdi, cesaret verdi. Kendisini hasretle ve özlemle anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı