Gazete Vatan Logo

Süper savcıya tazminat davası


İZMİR Valisi M. Cahit Kıraç'ın, İzmir bölgesinde onlarca çete operasyonuna imza attıktan sonra operasyon yetkileri elinden alınan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e karşı açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davasına başlandı. İlk duruşmaya tarafların avukatları katılırken, delillerin bildirilmesi için her iki tarafa da süre verildi.
Murat Gök, İzmir 8'inci ve 10'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde `Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı' olarak görev yaptığı 2 yılda Agora, Tırpan, Anafor, Sarmaşık, Fare kapanı, Turkuaz, Horoz, Rıhtım, Yengeç-1-2 ve Kumsal 1-2 adlı operasyonlarda vali yardımcısı, kaymakam, emniyet müdürü, ağır ceza hakimi, avukat, cezaevi müdürü, başkomiser, adliye görevlisi ve benzeri birçok kamu görevlisini gözaltına aldırdı, bazıları tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon yetkisi alınan Gök, duruşma savcısı olarak aynı mahkemelerde görevlendirildi. Bunun üzerine Gök, "Yaptığım işler bazılarının zoruna gitti. Arı kovanlarına çomak soktum. Daha çok kişi alacaktım" dedi. Ulusal bir gazetede, savcı Gök'ün, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile işadamları ve ünlü bir kooperatifin yöneticilerine yönelik de operasyon yapmayı planladığı haberi yer aldı. Bunun üzerine Vali Kıraç, Gök'ü önce Adalet Bakanlığı'na şikayet etti. Kıraç, herhangi bir operasyon olmamasına rağmen, Gök'ün sözleri üzerine zor anlar yaşadığını ve psikolojisinin bozulduğunu belirtip avukatları aracılığıyla dava açtı. Savcı Murat Gök'ten 10 bin lira manevi tazminat talep etti.

İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Davanın ilk duruşmasına Vali M. Cahit Kıraç'ın avukatı Mustafa Yılmazcan ile Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün avukatı Neval Kalender katıldı. Savcı Gök'ün avukatları suçlamaları kabul etmedi. Her iki taraf da delileri bildirmek için mahkemeden süre istedi. Bunun üzerine, hakim taraflara delillerini bildirmeleri için süre verip, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı