Gazete Vatan Logo

Süper marka algısı tescillendi

Dumankaya süper marka algısını Superbrands ödülü ile tescilledi.

Türkiye’de 10 yıldır gerçekleştirilen Superbrands Türkiye’nin 2014 listesine giren markalara ödülleri dün akşam, renkli bir tören eşliğinde takdim edildi. Ünlü oyuncu Ali Poyrazoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen tören 15 Eylül akşamı Grand Hyatt İstanbul Oteli'nde düzenlendi.

"Oldukça mutlu ve gururluyuz"

Türkiye'nin Süper markalarının sunulduğu gecede, tüketicilerin tercih ve beğenilerine göre belirlenen farklı sektörlerdeki 2014 yılının süper markaları arasında yer alan Dumankaya İnşaat’ın ödülünü Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Sevil Cenanoğlu teslim aldı.

Gecenin ardından görüşlerini dile getiren Cenanoğlu: "Dumankaya her zaman farklı ve yenilikçi tavrıyla ülkemiz insanının gönlüne girebilmiş bir marka. Bunu elde etmek kolay olmadığı gibi mevcudiyetini de devam ettirmek de ekstra bir çaba ve emek istiyor. Dumankaya İnşaat 2014 yılının süper markaları arasında yer alıyorsa, bu başarının altında hedeflerini ve stratejisini iyi belirlemiş yöneticilerimizin ve bu vizyonu çok iyi anlayarak uygulayan çalışanlarımızın, kısaca takım ruhunun çok büyük payı vardır. Biz Dumankaya olarak seçici üyelerinin çok değerli olduğu süper markalar arasında olmaktan oldukça mutlu ve gururluyuz." dedi.

Haberin Devamı

Tüketicilerin, (bilinçli veya bilinçaltı) arzuladıkları, tanıdıkları ve bir ücret ödeyerek sahip olmak istedikleri, duygusal ve/veya fiziksel avantajları, diğer markalara göre çok daha yüksek oranda sunan markaya "Süper Marka" deniliyor.

87 ülkede gerçekleştiriliyor

Dünyada 87 ülkede gerçekleştirilen Superbrands kriterleri arasında yaratıcılık, şirketin büyüklüğü, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevreye duyarlılığı ve etik değerlere uyması gibi maddeler de bulunuyor.

Marka yönetimi ve pazarlaması konusunda uluslararası bağımsız bir otorite olan Superbrands, marka yönetimi konusunda üstün başarı gösteren firmaların dünya çapında seçimini ve tanınmasını sağlıyor.