Gazete Vatan Logo

Süper Loto başlıyor...

Milli Piyango İdaresinin ''Perşembe Loto''su olarak da adlandırdığı yeni oyunu ''Süper Loto'', bu hafta şans oyunları arasındaki yerini alıyor.

Sayısal Loto'nun özelliklerine sahip yeni oyunda, 1'den 54'e kadar dizilen sayılar bulunacak. Süper Loto oynayanlar, her kolonda yer alan 54 numaradan 6 tanesini seçecek ve her kolon için 1 YTL ödeme yapacak.Bu şekilde Süper Loto'da her 1 kolona, Sayısal Loto'nun 2 katı ücret ödenecek.

Süper Loto kuponları, sayısal oyun bayilerine her hafta Cuma sabahından, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. Vatandaşlar, diğer oyunlarda olduğu gibi isterlerse kendileri işaretleme yapacak, isterlerse de makinelere oyun oynatabilecek. Haftalık çekilişler de, her Perşembe akşamı, TRT stüdyolarında ''Süper Gece'' adlı özel program eşliğinde gerçekleştirilecek.

TRT-1 kanalından canlı olarak yayınlanacak çekilişte 54 numaradan 6 tanesini bilenler, en büyük ikramiyeyi kazanacak. 6'nın yanı sıra bir kolonda 5, 4 ve 3 rakamı tutturanlar da, bu sayılara ayrılan ikramiyeleri paylaşacak.

İKRAMİYESİ BÜYÜK

Kazanma ihtimalinin 26 milyon kolonda 1 olduğu Süper Loto kuponlarında çoklu çekiliş kutuları da yer alacak. Oynanan kuponun 2, 3 veya 4 hafta süre ile geçerli olması için, kuponun üst köşesindeki çoklu çekiliş kutusu işaretlenecek.

Süper Loto oyununun ikramiye tutarlarını, o haftanın hasılatı belirleyecek. Toplam hasılattan ikramiye olarak ayrılacak kısım, ikramiyeye hak kazanacak numaralar arasında belirlenecek oranlar içinde dağıtılacak.

Ancak 1 çekilişte 6 numarayı tutturamayan olursa, o haftanın büyük ikramiye tutarı, bir sonraki haftaya devredecek, diğer ikramiyeler ise o hafta ödenecek.

Yeni oyunda, büyük ikramiyenin devir sayısında Sayısal Loto'dan farklı olarak herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Bu nedenle büyük ikramiye devirlerle, Sayısal Loto'dan çok daha yüksek rakamlara ulaşabilecek. Süper Loto'da 3 ve 4 bilenler, ikramiyelerini sayısal oyun bayilerinden, 5 bilenler bayiler veya Milli Piyango İdaresi Şubelerinden, 6 bilenler ise Şubeler ve Genel Müdürlükten tahsil edilecek.

İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içinde alınacak. Bu süreden sonra yapılacak başvurularda zaman aşımı nedeni ile ödeme yapılmayacak.

Bu arada ikramiye için, biletlerin ibrazı gerekecek.

CUMA SABAHI BAŞLIYOR

Bu arada Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, ''Perşembe Lotosu'' olarak da adlandırdıkları yeni oyunun, 19 Ekim Cuma sabahından itibaren oynanmaya başlanacağını bildirdi. Balak, oyunla ilgili ilk çekilişin de 25 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplam hasılatın yarısının dağıtılacağı Süper Loto'da, 6 rakamı tutturmanın Sayısal Loto'dan daha zor olacağına belirten Balak, şöyle konuştu:

''Bu oyunda büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali diğer sayısal oyunlarımıza göre daha zor. Süper Loto'da devir sayısına da hiç bir sınırlama getirmedik. Hem 6'yı tutturma olasılığının zorluğu, hem de devir sayısında kısıtlama bulunmaması nedeniyle büyük ikramiye haftalar boyunca devredebilir. Bu yüzden büyük ikramiye diğer oyunlarımıza göre çok daha yüksek olacak. Bu şekilde yüksek ikramiye beklentilerine de cevap verecek.

Ayrıca kolon ücretinin Sayısal Loto'nun 2 katı tutulması nedeniyle de bu oyunda hasılat fazla olacak. Bu şekilde Süper Loto, daha ilk hafta, Sayısal Loto'nun 2 katı ikramiye verecek.''

Haberin Devamı