Gazete Vatan Logo

Süper Lig’in süper topu!

2015-16 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu yüksek teknoloji ile üretilmiş Ordem 3 topuyla oynanacak. İşte ligin süper meşin yuvarlağının şifreleri.

Süper Lig’in süper topu!

2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda Nike Ordem 3 adlı top kullanılıyor. Galatasaray Osmanlıspor maçında Torje'nin ceza alanı dışı sol çaprazdan attığı golde ağlara giden topun aldığı falso çok konuşuldu. Peki bu nasıl oldu, Muslera'nın pozisyon hatası şüphesiz var, Torje'nin de fırsatçılığı ve yeteneğine şapka çıkarmamak olmaz. Lakin bu golün bir başka kahramanı da Ordem 3, yani Süper Ligin yeni futbol topu.

Kalecilerin işi zorlaşacak

Aynı tasarım toplar Premier Lig, Serie A ve La Liga’da da kullanıyor. Spor Toto Süper Lig’in kullanılan topun rengi turuncu ağırlıklı.

Aerodinamik teknolojiyle üretilen Ordem 3, 12 adet geometrik panel basıncı eşit şekilde dağıtırken, etrafındaki dönüş ve falsoyu da artırıyor. Bu durumda kalecilerin işi biraz daha zorlaşırken, özellikle frikikçilerin işi de kolaylaştırıyor. Yeni meşin yuvarlak, görünümüyle de daha göz alıcı bir havaya sahip.

Geometrik paneller falsoları artırıyor

Ayrıca topun üzerindeki altı farklı kanal topa hız kazandırıyor. 12 geometrik panel falsoları artırıyor.

Haberin Devamı

130 km

Falso aldıkça hızlanıyor, ortalama 130 km hızla gidiyor.

465 gram

Futbol topunun ölçüleri bir yüzyıldır değişmedi. Çevresi 70 santim ve ağırlığı 465 gram.

6 katmanlı

Laboratuvar ve saha ortamında test edilen "Ordem 3", 6 katlı bir yapıya sahip. Futbolcuların topa ilk dokunuşunda daha hızlı ve kolay kontrol altına almasını sağlayacak teknolojik donanımla üretilen top, yüzeyinin elastik olması nedeniyle daha hızlı vuruş yapılabileceği vurgulanıyor.

Görünürlüğü grafik dizaynı ile artırıldı

Nike Ordem 3 laboratuvar ve saha ortamında test edilen görsel performans standardı Nike RaDaR (Hızlı Karar ve Müdahale) teknolojisini içeriyor. Nike RaDaR teknolojisi topun görünürlüğünü artırarak oyuncuların topu daha hızlı görüp tepki vermesini sağlıyor. Canlı renklerin kullanımı da stadyum ve saha ortamında topun rahat görülmesine imkan veriyor. Piyasada 270 TL'ye satılan top her tür hava şartında top hem futbolcular hem de seyirciler tarafından çok daha net seçiliyor. Bu görünürlüğü renkler sağlıyor.

Haberin Devamı

Basınç eşit şekilde dağıtılıyor

Ordem 3'e neresinden vurulursa vurulsun, basıncı tüm panellere ve top yüzeyine eşit bir şekilde yayıyor. Mikro dokulu kaplama, yüzey üzerindeki hava akışını eşitleyerek topun kontrolünü artırıyor. Çapraz bağlı nitrojen genişletilmiş köpük yüzey, tüm koşullarda istikrarlı ve yumuşak dokunuş sağlıyor.

Direkt hedefe isabet

Ordem 3 futbolda en önemli dokunuş olan ilk dokunuşu optimize ederek futbolcuların topu daha hızlı ve kolayca kontrol altına almasını sağlıyor. Yüzeydeki yüksek elastikiyete sahip katman da daha net bir vuruş yapılmasına ve topun daha hızlı gitmesine yardımcı oluyor. Ayrıca mikro dokulu dış kaplama sayesinde oyuncular, daha önce görülmemiş kesinlikte topu hedefe ulaştırıyor falsolar ise çok da etkili oluyor.