Gazete Vatan Logo

Süper hızlı şarj zamanı

MediaTek tarafından geliştirilen yeni yongalar, şarj hızında inanılmaz farklar yaratıyor!

Süper hızlı şarj zamanı

Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek, akıllı telefonların şarj olma süresini önemli ölçüde arttıracak bir teknolojiye imza attı. Yeni MediaTek işlemci sayesinde cihazlarında bu yongaya sahip olan kullanıcılar telefonlarının batarya düzeyini yalnızca 20 dakika gibi bir sürede yüzde 0'dan yüzde 70'e kadar çıkartabilecekler. Pump Express 3.0 adı verilen bu özelliğin yıl sonuna doğru kullanıma sunulması ve yalnızca MediaTek Helio P20 ve gelecekteki akıllı telefon yonga setlerinde yer alması bekleniyor.

Tayvanlı firma ayrıca kendi USB-C şarj teknolojisinin, cihazın ısınmasını önlemek adına şarj devre sistemini atlayarak doğrudan bataryayı şarj edebilen ilk teknoloji olduğunu da öne sürdü.

Diğer yandan hızlı şarj konusunda MediaTek'in bazı rakipleri de yok değil. Zira Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisi cihazların batarya düzeyini 35 dakikada yüzde 80'e kadar ulaştırıyor. Akıllı telefon üreticisi Oppo da kendi süper hızlı şarj teknolojisinin telefonlarını 15 dakikada tamamen şarj ettiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip.com.tr