Gazete Vatan Logo

Suni damarı 45 dakikada yerleştirdiler!

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi tarafından tek seansta, hastanın hem bacak hem de karın bölgesindeki ana atardamara suni damar yerleştirildi.

Suni damarı 45 dakikada yerleştirdiler!

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisince 45 dakikalık ameliyatla tek seansta, hastanın hem bacak hem de karın bölgesindeki ana atardamara suni damar yerleştirildiği bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, bacak ağrısı, ayaklarında uyuşma ve morarma şikayetiyle hastaneye başvuran Orhanbey Karakoç'ta iliak arter anevrizması tespit edildi.

Hastanın karın bölgesindeki aort damarı ve sol bacağına giden atardamarının ileri düzeyde genişlediği, yırtılma riskinin olduğu anlaşıldı. Aynı seansta hastanın hem bacak hem de karın bölgesindeki ana atardamara greft ve stentten oluşan suni damar yerleştirildi.

KAPALI ANJİYOGRAFİK YÖNTEMLE YAPILDI

Operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Fatmanur Tomakin, daha önce 5 saat kadar süren açık kalp ameliyatı yerine, hastanenin teknik altyapı, fiziki ve personel donanımı sayesinde kapalı anjiyografik yöntemle 45 dakikalık operasyon gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Tomakin, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı