Gazete Vatan Logo

Sümer Ezgü'den Kerimoğlu Zeybeği!

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Sümer Ezgü, yaklaşık iki saat sahnede kalarak, Tavşanlılılara coşku dolu saatler yaşattı.

Sümer Ezgü'den Kerimoğlu Zeybeği!

3 Eylül Tavşanlı'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu ve 18. Leblebi ve Kömür Festivali etkinlikleri kapsamında Tavşanlı'ya gelen Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Sümer Ezgü, verdiği konserde birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Tavşanlılılar için konserine Atatürk rolünü oynadığı Sarı Zeybek videosuyla başladıktan sonra iki saat boyunca konser veren Sümer Ezgü, Belediye Başkanı Mustafa Güler ile birlikte sahnede Kerimoğlu Zeybeği oynayınca halkın coşkusu arttı.

Çökertme, Anadolu'dan Geldik, Gediz Pazarı, Kütahya'nın Pınarları, Ormancı, Cemile, İlvanlım, Şeker Almaya Geldim, Nazar Değmesin gibi sevilen türkülerinin yanı sıra üç telli curasıyla otantik yörük havaları da çalan Sümer Ezgü, konser aralarında Tavşanlı şivesiyle konuşarak yaptığı esprilerle vatandaşları eğlendirdi.

Konsere katılan Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, ünlü sanatçı Sümer Ezgü'ye günün anısına Kütahya çinisinden plaket ve leblebi takdim etti.