Gazete Vatan Logo

Sümela Manastırı’nda define söylentisi

Manastırda, endüstriyel dağcılardan oluşan özel ekibin sürdürdüğü restorasyonda define bulunduğu öne sürüldü. Yetkililerin yalanladığı söylenti Sümela’nın Şifresi-Temel filmini anımsattı.

Sümela Manastırı’nda  define söylentisi

Türkiye’nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Trabzon’un Maçka ilçesinde Karadağ eteklerindeki tarihi Sümela Manastırı’nda, 3 yıldır süren restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, ortaya atılan define söylentisi kulaktan kulağa yayılıyor. Manastırda, kaya ve buz kütlelerinin düşerek olumsuzluğa yol açmaması için endüstriyel dağcılardan oluşan özel ekibin sürdürdüğü restorasyonda define bulunduğu öne sürüldü.

‘Neden açılmıyor?’

Kentte yayılan söylenti, 2011’de vizyona giren, Adem Kılıç’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Sümela’nın Şifresi-Temel’ filmini anımsattı. İzleyenleri kahkahaya boğan filmin senaryosu, manastırda define olduğu üzerine kurulmuştu. Kentte yayılan ‘manastırda define bulundu’ söylentilerini mantıklı bulduğunu belirten Ali Dursun Nezir, “Kaç yıldır ‘Manastır bugün-yarın açılacak’ deniyor ama hâlâ açılmadı. ‘Manastır içerisinde altın bulundu, o yüzden insanları oyalıyorlar’ diye herkesten duyuyoruz. Açılmamasına ben de hayret ediyorum. Hazine dedikoduları bana da mantıklı geliyor. Manastırın içerisinde hazine olabilir” dedi. İlçe sakinlerinden Adem Şen de restorasyon çalışmalarının uzun sürmesinden yakındı. Şen, “Hazine işi kesin midir bilinmez ama kulaktan kulağa yayılıyor. 3 yıldır restorasyon yapılıyor. 3 yılda Sümela gibi 3 manastır daha yapılırdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı