Gazete Vatan Logo

Sulukule'nin sesi oldular!

Sulukule'nin ilk hiphopçuları Tahribad-ı İsyan’ın, grupla aynı ismi taşıyan ilk albümleri önceki gün Zorlu PSM’de basına tanıtıldı.

Sulukule'nin sesi oldular!

Prodüktörlüğünü Kenan Doğulu’nun, müzik prodüktörlüğünü Murat Çekem’in yaptığı, yıkılan Sulukule'nin ilk hiphopçuları Tahribad-ı İsyan’ın, grupla aynı ismi taşıyan ilk albümleri önceki gün Zorlu PSM’de basına tanıtıldı.

Tahribad-ı İsyan grubu, albümleri hakkında, "Sulukule'de yaşanan olaylar had safhada. Çaresizlik var. Madem bu bir konuşma sanatı ve bizim de boş konuşmamız gerekiyor o zaman grubumuzun ismini Tahribad-ı İsyan koyalım dedik. Bizim yaratmak istediğimiz şey tamamen farklılık. Yaşamı güzelleştirmek istiyoruz. Bizim isyanımız tamamen yapıcı olmak üzerine kötülükleri yıkacak yönde bir İsyan" şeklinde konuştu.

Kenan Doğulu, Tahribad-ı İsyan ile tanışma hikâyesini şöyle anlattı:

"Çocukları ilk kez Halil Altındere’nin İstanbul Bienali'ndeki video sanatı işinde izledim ve çok etkilendim. Onlara nasıl ulaşacağımı bulmaya çalışırken müzisyen arkadaşım Murat Çekem’den telefon geldi ve beni yetenekli bir grupla tanıştırmak istediği söyledi. İşte o çocuklar ile bugün tanıştınız. Önümüzdeki yıllarda çok güzel işler yapacaklarına inanıyorum."

Haberin Devamı

Doğulu Productions ve DMC iş birliğiyle 3 Mart’ta Apple Music’te exclusive ve müzik marketlerde, 10 Mart’ta ise tüm dijital platformlarda yerini alacak olan albümde 8 şarkı yer alıyor. Şebnem Ferah’ın, 'Can Kırıkları' şarkısının yeniden düzenlemesi olan '3 Yağmur Tanesi'ne sesiyle katkı sağladığı albümde, rap dünyasının ünlü ismi Fuat Ergin ile de bir düet bulunuyor.

Albümde gruba, bas gitarda Murat Ejder, bas gitar ve gitarda Murat Çekem, perküsyonda İzzet Kızıl ve kemanda Turay Dinleyen eşlik ediyor. Albümün fotoğraf çekimleri ise Koray Kasap imzası taşıyor.

Müzikleriyle şehirlerine, kültürlerine ve çevrelerine sahip çıkan Tahribad-ı İsyan grubu üyeleri Slang, ZEN-G ve VZ. gelecek nesile iyi birer örnek olarak, müzikleriyle bu dünyaya kalıcı eserler, isyanlarıyla da kalıcı hasarlar bırakmak istiyor.