Gazete Vatan Logo

Sultanbeyli'de korkutan yangın!

Yangın çevrede paniğe neden oldu

SULTANBEYLİ’de çıkan yangında binada mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı. Yangın çevrede paniğe neden oldu.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi No: 207 bulunan 4 katlı binanın 2. katında saat 00.00 sıralarında yangın çıktı. İddialara göre, evde tek başına yaşayan Mahmut Uzun, banyoda olduğu sırada yanmakta olan elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Banyodan çıkan Uzun alevleri farkedince hemen dışarı çıktı. O sırada binada yaşayanları da uyaran Uzun hemen aşağıya indi. Binayı saran dumanlar yüzünden, 3. ve 4. katta kalanlar binadan kaçmayı başaramadı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada üst katlarda kalan vatandaşları ise merdiven yardımıyla kurtardı. Binanın 3. katında kalan Fikret Öztekin’i baygın olarak binadan tahliye eden itfaiye ekipleri, aynı katta kalan başka bir kişiyi de kurtardı. 4. katta kalan çift ise merdivenle aşağıya indirildi.

Kısa sürede söndürülen yangının ardından itfaiye ekipleri binada duman tahliyesi yaptı. Dumandan etkilenen 4 kişi olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fikret Öztekin’in ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. 1. katta yaşayan ve kendi imkanlarıyla binadan çıkmayı başaran anne-kız ise gözyaşlarını tutamadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

ŞİRİNCE’DE ALEVLER RESTORANI KÜL ETTİ

İZMİR’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde, elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında bir restoran kullanılamaz hale geldi.

Tarihi Şirince Köyü’nde bulunan Mustafa Özkan’a ait restoranda dün yangın çıktı. Elektrik kontağının kısa devre yapmasıyla başladığı öne sürülen alevler kısa süre tüm restoranı sardı. Restoranın bulunduğu sokakta oturan Özkan, alevleri evinden gördü. Özkan, hortumla alevleri su tutarken yangın, jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Restorantı kullanılmaz hale gelen Mustafa Özkan, "Sabah 06.30’da kapının önüne çıktığımda restoranın cayır cayır yandığını gördüm. Görgü tanıkları restoranın üzerinde yangından önce mavi bir enerjinin oluştuğunu söyledi. Şu anda merak ve korku içinde beklemekteyiz. Acaba bu olay Şirince Köyü’ne atfedilen 21 Aralık’taki gelişmelerin habercisi mi" dedi.

Haberin Devamı