Gazete Vatan Logo

Sultanahmet’te boğa çevirme şoku

Sultanahmet Meydanı’nda başlayan Gastronomi Festivali’nde şişe geçirilen koca boğayı görenler gözlerine inanamadı. Kasap Cüneyt Asan “İlk kez bir danayı bütün olarak pişireceğiz” dedi. Özel fırında 6 saat pişirilen 150 kiloluk dana, daha sonra vatandaşlara ücretsiz ikram edildi.

Sultanahmet’te boğa çevirme şoku

“Gastronomist Uluslararası Mutfak Günleri-Gastronomist 2017” İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda başladı. Festivalde şişe geçirilmiş koca boğayı gören turistler, gözlerine inanamadı.

27 ülkeden 45 katılımcı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen festivalin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu, Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk gastronomist etkinliği. 27 ülkeden 45 katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların katıldığı, söyleşilerin ve çeşitli gösterilerin yapıldığı bir etkinlik. Biz buradan dünya mutfağını göreceğiz ve Türk mutfağımızı tanıtacağız” dedi.

Açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Brezilyalı et ustası Andre Lima, gastronomi yazarları ve şefler katıldı.

İlk kez dana çevirme...

Kasap Cüneyt Asan festivalle Türkiye’yi ve Türk mutfağını tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “Bugün burada bir ilki gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar danayı bütün olarak pişirmemiştik. Bugün ilk kez burada bir danayı bütün olarak pişireceğiz” dedi. Kesilen 150 kiloluk dana, kasap Cüneyt Asan tarafından törenle fırına verildi. Özel tasarlanan fırında 6 saat pişecek dana, daha sonra vatandaşlara ikram edilecek.

Haberin Devamı