Gazete Vatan Logo

Sully, Başkan Bush'u son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Vefat eden ABD eski başkanlarından George H.W. Bush'un köpeği Sully, tabutun başında nöbet tuttu.

Sully, Başkan Bush'u son yolculuğunda yalnız bırakmadı

ABD'nin 41. Başkanı George H.W. Bush'un köpeği Sully, ölen başkanın tabutunun önünde nöbet tutarak sahibini son yolculuğuna uğurladı.

Köpeğin Bush'un naaşı önündeki üzgün bekleyişini görüntüleyen fotoğraf karesi, sosyal medyanın da ilgi odağı oldu. Fotoğrafı paylaşan George H.W. Bush'un sözcüsü Jim McGrath'ın, 'Görev tamam' diye yazdı.

Bush ailesinin yayınladığı mesajda da "Sully 41. başkanı evine getirdiği gibi bundan sonraki evine de neşe getirecektir" denildi.

Sully, sağlığı kötüleşen Bush'a bazı ihtiyaçlarında destek vermek için haziran ayında hizmete başlamıştı. 'Görevini tamamlayan' Sully, yeniden Amerika Emektarlar İçin Köpek Organizasyonu'na (America VetDog) teslim edilecek.

Bush ailesine başsağlığı dileyen America VetDog CEO'su John Miller, Sully'yi Başkan Bush için görevlendirmenin kendileri için bir onur olduğunu söyledi: "Biz de Başkan Bush'un Amerikan halkına olan hizmetleri için minnettarız."

1989 ila 1993 yılları arasında başkanlık yapan George H.W. Bush, geçen hafta 94 yaşında hayatını kaybetmişti. Eski başkan, Perşembe günü toprağa verilecek.

Haberin Devamı