Gazete Vatan Logo

Sülfürik asit alarmı

Halkalı’da bir kamyonetteki varilden yola dökülen Sülfürik asit yolda yürüyen iki kişiyi hastanelik etti. Belediye ekipleri trafiğe kapatılan caddeyi önce kumladı, sonra yıkadı.

Sülfürik asit alarmı

Küçükçekmece Halkalı’da bir kamyonetin kasasındaki varilde bulunan Sülfürik asit yola döküldü. O sırada yolda yürüyen iki kişi, Sülfürik asidin vücuduna temas etmesi sonucu ‘yanma’ şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Çevreyi bir anda kaplayan Sülfürik asit kokusu mahallede paniğe neden oldu.

Olay Halkalı Dereboyu Caddesi’nde meydana geldi. Seyir halindeki kapalı kasa bir kamyonetten Sülfürik asit, bidonun devrilmesiyle yola döküldü. Bu sırada arkadan gelen bazı araçlar ile iki kişi de asitin üzerinden geçti. Asidin vücutlarına geldiği öğrenilen iki kişinin bacaklarının bazı bölümlerinde ‘yanma’ meydana geldiği bildirildi.

Cadde trafiğe kapatıldı

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık, AFAD, Küçükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler geldi. İki kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Bir süre sonra gelen İBB ekipleri de yolda kumlama çalışması yaptı. Kamyonette inceleme yapan ekipler, araçta yakıcı ve yanıcı madde taşınmasına yönelik tedbirleri almadığı için sürücüye para cezası kesti.

Haberin Devamı

Halk panik yaşadı

Görgü tanıklarından Nevruz Seyhan, olay anında yaşananları anlatarak şunları söyledi: Yan tarafta çay içiyorduk. Kamyoncu yokuştan yukarı çıkarken arkasındaki bidon düştü. Bir anda kokudan asit olduğunu anladık ve o anda hemen kaçtık. Mahalleli de paniğe düştü. Bir çocuk bilmeden aside bastı. Ayağı yanınca kaçtı. İkinci kişinin pantolonu yandı içeriye alıp ona yardımcı olduk. Ondan sonra da çok sayıda ekip buraya geldi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sülfürik asit nedir?

Sülfürik asit, güçlü ve son derece aşındırıcı bir asittir. Yutulması veya solunulması halinde solunum sisteminde ciddi yanıklara sebep olur. Halk arasında ‘akü asidi’ diye bilinir.