Gazete Vatan Logo

Süleyman Soylu açıkladı! 27. dönem POMEM şartları belli oldu mu? Yaş ve KPSS şartında değişiklik!

27. dönem POMEM şartları belli oldu mu? Sorusu Polis Akademisi’ne başvurup, polis olmak isteyen adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Polis Akademisi 27. dönem POMEM polis alımı ilanı yakında yayınlanacak. KPSS puanı ile yapılacak ilanın 2 şartı şimdiden belli oldu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şartlarla ilgili ipucu verdi. Peki, 27. dönem POMEM şartları nelerdir? 27. dönem POMEM polis alımı ilanı ne zaman açıklanacak? İşte 27. dönem POMEM hakkında merak edilenler…

Süleyman Soylu açıkladı! 27. dönem POMEM şartları belli oldu mu? Yaş ve KPSS şartında değişiklik!

Polis Akademisi 27. dönem POMEM polis alımı başvurularının ne zaman açıklanacağı, şartlarının neler olduğu merak ediliyor. KPSS puanı ile yapılacak POMEM polis alımı şartlarından 2 tanesi şimdiden Bakan Soylu tarafından açıklandı. Peki 27. Dönem POMEM polis alımı ilanı ne zaman verilecek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı son açıklamalarda yeni polis alımına dair detaylar da belli oldu. Bakan Soylu katıldığı bir televizyon programında 27. dönem POMEM 'de yaş şartı ve alım tarihi hakkında bilgi verdi.

27. DÖNEM POMEM YAŞ ŞARTI KAÇ OLDU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu POMEM polis alımı hakkında, yaş düzenlemesi olmayacağını ve 27. dönem POMEM alımında yaş şartının ise şu şekilde olacağını söyledi:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), "

KPSS ŞARTI SABİTLEMDİ

POMEM alımında KPSS şartı da sabitlendi. 27. dönem POMEM polis alımında KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans mezunları için 93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) şartını taşımak önemli olacak.

Haberin Devamı

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az yüzde 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az 48, önlisans mezunları için KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 52 taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

27. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

KPSS'den 2'den fazla polis alımı yapmamaya çalıştıklarını söyleyen Soylu, ayrıca 27. dönem POMEM polis alımının gecikeceği de bildirildi.

Haberin Devamı

Bakanın açıklamasına göre 27. dönem POMEM polis alımının 2020 yılında gerçekleştirecek KPSS'den sonra olması tahmin ediliyor.