İslâm, eşcinsellere nasıl bakıyor?

SORU: islâm dini, eşcinsellere nasıl bakıyor? Bu insanlar gerçekten cehennemlik mi? Bu eğilim onların genlerinde mi var? (Buğra Öztoprak/Adana)

Haberin Devamı

SORU: İslâm dini, eşcinsellere nasıl bakıyor? Bu insanlar gerçekten cehennemlik mi? Bu eğilim onların genlerinde mi var? (Buğra Öztoprak/Adana)

CEVAP: Kur'ân'da erkek erkeğe ve kadın kadına eşcinsellikten söz edilir. Her ikisi de haramdır. Bunu yapanlar büyük günah işlemiş olurlar. Eşcinselliğe aşırı tutkun olan Lut kavmi, bu yüzden bir felâketle helak edilmiştir. Kur'ânda onların büyük bir depremle ve başlarına yağan lavlarla helak edilişleri, ibret için anlatılmaktadır.

Eşcinsellik büyük günah olmakla beraber Allah, günahtan dönen herkesin tevbesini kabul edip, dilerse günahını bağışlar. O, kendisine yönelen, özür dileyip tevbe eden her kulunu bağışlar. Elbette eşcinseller de insandır. Zaten insan olmasalar sorumlu da olmazlar. Ama yaptıktan, bütün dinlerde büyük günah kabul edilen bir eylemdir. Çünkü bu, doğaya aykırıdır. Kadın - erkek ilişkisinin temel nedeni, neslin devamıdır. Eşcinsellik yaygınlaşırsa nesil devam eder mi?

"Genlerinde bu eğilim varsa" diyorsunuz. Olabilir ama insan, güzel düşüncelerle bu eğilimini baskılayabilir. Düşüncesini üstün şeylere yöneltebilir. İnsanın doğasında harama, çalmaya ve şehvete de eğilim vardır. Ama insan aklını kullanarak, Allah'ın yasaklarını düşünerek bu kötü eğilimini engelleyip iyiye yönlendirir. İşte insanın değeri de kötü eğilimlerini güzel yönlere kanalize ede-bilmesindedir.

Bayanlar âdet halinde ibadet yapabilir mi?

SORU: Bayanların âdet halindeyken (evli ya da bekâr) oruç tutup tutamayacağı ayrıca tırnakları ojeliyken namaz abdesti ve gusül abdesti alınıp alınmayacağı konusunda açıklayıcı bilgi verir misiniz? (Sibel)

CEVAP: Âdet halinde bulunan kadınların, isterlerse oruç tutabileceklerini, isterlerse yiyip sonra kaza edeceklerini ama her namaz vakti için bir abdest alıp namazlarını kılmaları gerektiğini bu köşede defalarca yazdım. Daha geniş bilgi için "Soru ve Cevaplarla İslâm" adlı eseri okumanızı tavsiye ederim.

İnternet site adresim

SORU: Sayın Süleyman Ateş, internette sizin Kuran-ı Kerim meali ve tefsirinizin olduğu bir site var mı? (Gökmen Akbulut)

CEVAP: Bana ait sitede kitaplarımı tanıtan bilgiler var ama mealim ve tefsirim yok. internet site adresim: suleyman-ates@hotmail.com

DİĞER YENİ YAZILAR