Kendini mehdi sanan gençlere bazı tavsiyeler

Sevgili kardeşim, Mehdi başkalarına yardım eder, onları kurtarır. Kimseden yardım beklemez. Sen, mehdi olduğuna göre benden ne diye yardım istiyorsun? Eğer benim yardımıma muhtaç durumdaysan sen acizin birisin

Haberin Devamı

Soru: Hocam ben imam hatip mezunuyum. Kendimi mehdi gibi hissetmeye başladım. Acaba cin mi çarptı diye düşünüyorum. Türkiye'den neden Nobel kazanan yok. Halbuki ben kimya, fizik, biyoloji, paleontoloji, ekonomi, gazetecilik, bilgisayar, sinema, halkla ilişkiler, propaganda, müzik, tip, askeri uzmanlık ve daha yüzlercesini biliyorum. Bunlar bir nedenle bana öğretiliyor. Liseye kadar yanlışları gördüğümde hep sustum. Şimdi karşı çıktığımda herkes tarafından aşağılanıyorum. Bana geçmişte kötülük yapanlara şimdi iyilik yapıyorum. Derdim o kadar büyük ki, her gün bin defa ölüp bin defa dinliyorum. Bana yardımınız dokunursa sevinirim.

Cevap: Sevgili kardeşim, Mehdi başkalarına yardım eder, onları kurtarır. Kimseden yardım beklemez. Sen, mehdi olduğuna göre benden ne diye yardım istiyorsun? Eğer benim yardımıma muhtaç durumdaysan sen acizin birisin. Mehdi olamazsın. Öyle ise bu tür ham hayallerden vazgeç. Mehdi diye bir şey yoktur. Bunlar insanların hep gelecekten medet umma zaafından kaynaklanır. Aynca bana gönderdiğiniz mesajın her kelimesi hatalı. Nasıl mehdi bir hafızadır ki bu, doğru dürüst bir kelimenin imlasını bile bilmiyor. Kendine acı da böyle hayallerden vazgeç. Size öğüdüm budur.

Mehdi olduğunu sandığı halde ben gibi bir acizden kendisini kurtarmamı rica eden bir başka safdil gence cevabımdır: Sen nasıl mehdisin ki başkasını kurtarmak şöyle dursun, kendin kurtarılmaya muhtaç durumdasın. Değerli kardeşim, bu mehdilik iddialarından vazgeç. Geleceği Allah'tan başka kimse bilmez. Siz küçüklüğünüzden beri duyduğunuz şeylerin etkisi altında kalmışsınız. Mehdi diye gaipten ortaya çıkacak bir kimse yoktur. Ne mehdi gelir, ne deccal, ne de İsa. Allah'ın kurduğu düzen normal biçimde sürer. Insanları doğru yola yönlendirmeye çalışan herkes mehdi, yanlış yollara sürükleyen herkes de bir anlamda deccaldir. Ama bin yıldan beri gizlenmiş olup da ortaya çıkacak bir kimse yoktur. Çünkü böyle bir şey Kur'ân'a aykırıdır. Hiç kimse bin yıl yaşamaz. Herkes anasından doğar, 60-100, bilemedin 120 yıl yaşayıp ölür.

Siz böyle ham hayalleri bırakın. Bu sizin geleceğinizi karartır. Başınıza dert açar. Allah'a Peygamber'e inanın, dinin gereklerini yerine getirin. Kendinizi kurtarın yeter. Başkalarını kurtarmaya soyunmayın. Siz peygamber değilsiniz, mehdi değilsiniz. Herkes gibi sıradan bir insansınız. Herkes de öyledir. Benim size tavsiyem budur.

DİĞER YENİ YAZILAR