Gazete Vatan Logo

Suikast yapılır diye özel odada saklanıyor!

Fin Devlet Televizyonu YLE, Pensilvanya’da proje terör örgütü FETÖ elebaşının ininde 2 gün geçirdi. Nasıl köşeye sıkıştığı ortaya çıkan hainin çiftlikte yapılan ‘panik odası’na taşındığı anlaşıldı. Öte yandan malikanenin etrafında yapılan röportajlarda komşuları Gülen'i "terörist" olarak tanımladı.

Suikast yapılır diye özel odada saklanıyor!

Finlandiya Devlet Televizyonu YLE’nin ana haber bülteni olan Uutiset’in ekibi Pensilvanya’ya giderek FETÖ elebaşı Gülen ile röportaj yaptı. Pensilvanya’daki inde 2 gün kalan ekip çok çarpıcı tespitlerde bulundu:

- Teröristbaşı Gülen, operasyon korkusuyla her zaman oturduğu malikanedeki konutundan kampus içinde oluşturulan panik odalı bir eve taşındı

- 15 Temmuz sonrası kaçan örgüt üyeleri için ek binalar yapıldı.

- YLE ekibi ek binalardan birinde Türkiye’de çok tanınmış bir iş adamını gördü. İş adamı “Türkiye hükümeti burada olduğumu bilmiyor beni sakın yayınlamayın” diye adeta yalvardı.

- Komşuları Gülen’i “Ortadoğu’dan gelen bir terörist” olarak görüyor ve korkuyor.

- İki gün Pensilvanya’daki inde kalan tv ekibi haberin sonuna ‘Darbeci askerler Gülen’in talimatı olmadan böyle bir kalkışmaya teşebbüs etmeleri mümkün görünmüyor’ yorumunda bulundu.

‘ELEBAŞI KİM OLACAK’ KAVGASI BAŞLADI!

Kanser teşhisi konulan Gülen’in ölümünden sonra örgüt üyeleri ‘yerine kim geçecek’ kavgasına tutuştu bile!

KORKUTUCU BİR TERÖRİST

Haberin Devamı

Fin TV ekibi habere malikanenin etrafındaki komşularla yapılan röportajlarla başlıyor. Komşuların bir kısmı terörist başını ‘Ortadoğu’dan gelen bir terörist’ bir kısmı ise “Terörist" olarak tanımlıyor. Bölgeye yeni tanışan Frank Newman’in Saylorsburg’a ilk taşındığında kuzenin kendisine “Orta Doğu’dan gelen adamın çiftliğinin yanından geçerken sağını solunu kolla, dikkatli ol çünkü çiftlik etrafında silahlı adamlar var ve çiftlikte çılgınca şeyler oluyor” dediğini söylüyor.

Kaçan iş adamları çiftliğe sığınıyor

Ekip malikaneye girdiğinde eskiye göre çok sayıda villa tipi ek binalar yapıldığını anlatıyor. Bu evler, 15 Temmuz sonrası firar eden işadamları ve örgütün önemli isimlerine tahsis edilmiş. Evlerin yapım masrafını da yine FETÖ’cü işadamları karşılamış. Çiftlikte daimi 30 kişinin kaldığını ve bu ekibin haricinde öğrencilerin de olduğunu ifade eden haberciler ilk kez çiftliğin iç kısımlarındaki lüks evlere girdi.

Elebaşı buradaki ininden taşındı

Röportajda terörist başı Gülen kendisine yönelik bir operasyon ve ölüm korkusu ile sürekli kaldığı konutundan daha iç kısımdaki farklı bir villaya taşındığını aktarıyor. Haberde, Gülen için burada panik odası şeklinde özel donamılı bir yer yaptırıldığı ortaya çıkıyor. Terörist başı Gülen röportajda panik odasına taşınmasını “Eski evimin çiftliğin girişine yakın olduğu için içeri atılacak bir bombalı saldırıda öldürülebileceğimi söyledikleri için bu kararı aldım” diyerek fare gibi nasıl sıkıştığını itiraf ediyor.

Haberin Devamı

ONAYI OLMADAN DARBEYE KALKIŞAMAZLARDI!

Haber ekibi ayrıca İngiltere’de FETÖ üzerine çok sayıda çalışma yapan Sosyal Antropoloji bölümünden Caroline Tee’nin ‘Türkiye’deki darbe girişimine katılan Gülenci askerler onun talimatı dışında böyle bir kalkışmaya girişmiş olmaları pek mümkün değil’ dedi. Ekip, malikaneyi gezdikten sonra kendilerinin de bu görüşte birleştiğine yine haberlerinde yer verdi. (Akşam)