Gazete Vatan Logo

Suikast timini tek tek seçmiş!

Erdoğan’ın kaldığı otele baskın için Marmaris’e giden askerlerden şu anda firari olan 11 kişilik timi, binbaşı Şükrü Seymen’in bizzat belirleyip yönettiği ortaya çıktı

Suikast timini tek tek seçmiş!

Marmaris’te otel saldırısına katılan askerlerden, halen firarda bulunan 11 kişilik time ait yeni bilgiler elde edildi. Firari timdeki askerlerin, eskiden Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda uzun yıllar eğitim alıp görev yaptığı, ardından da başka birliklere tayin edildikleri saptandı.

Hâlâ başlarında

Halen kaçak olan timde bulunan ve onlara komuta eden kişinin de, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirlendi. Darbe girişiminden önce Binbaşı Şükrü Seymen’in, özelliklerini ve cemaatle ilişkilerini çok iyi bildiği firari timin üyelerini, bizzat kendisinin belirleyip topladığı ortaya çıktı. Bu bilgiler doğrultusunda çatışma olasılığına karşı, operasyona katılan tüm ekipler, dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

MAK’çılar: Biz silah kullanmadık

Muğla emniyetinde ifade işlemleri devam eden MAK timi üyesi darbeci askerler, otel saldırısında kesinlikle silah kullanmadıklarını ileri sürdü. Askerler bu durumun ormanda ele geçirilen silahlara yapılacak balistik inceleme sonrasında ortaya çıkacağı iddia etti. Silahlara yönelik araştırmaların ilk sonuçları da elde edildi. Silahların TSK’ya ait aynı depodan alındığı ve ilk kez otel saldırısında kullanıldığı, ifade edildi.

Haberin Devamı

500

11 firariyi arama çalışmalarına 300 komando, 200 jandarma, 100’e yakın Özel Harekat polisi olmak üzere 500 güvenlik görevlisi, 6 helikopter, 3 uçak ve bir insansız hava aracı katılıyor.

Ula’da hareketli saatler

Akyaka bölgesinde yoğunlaştırılan arama ve tarama faaliyetleri, gece gelen bir ihbarla, Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Şirinköy’e kaydırıldı. Köylülerin firari askerlerden birini gördüklerini ve ormanlık alana ayağı aksayarak kaçtığını ifade etmesi üzerine, bölge ablukaya alındı. Helikopterden yapılan anonslarla da, firari askere, kendilerine zarar verilmeyeceği söylenip, teslim olmaları çağrısı yapıldı.

Yunan adasında darbeci avı

11 firari darbeciyi arama tüm hızıyla sürüyor. Firarilerden bazılarının Yunanistan’ın Psemiros Adası’na çıktığı iddiası heyecan yarattı. Yunan basını, bir çobanın gördüğünü söylediği darbeci askerlerin yakalanması amacıyla adaya Yunan güvenlik güçlerinden çok sayıda komando ile polis özel harekat birliği gönderildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 ev, 2 motel ve 5 restoranın bulunduğu adada askerler darbeci avına çıktı. Psemiros adasına yakın bölgede Turgutreis ve Akyarlar arasında, 2 Türk Sahil Güvenlik botu ile 2 Türk Sahil Güvenlik helikopteri de devriye gezdi.