Gazete Vatan Logo

Suikast imamı BDDK uzmanı Işıklı: SAT evimde toplandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) uzmanı Kemal Işıklı'nın 15 Temmuz darbe girişiminde devlet yetkililerine suikast düzenlenmesi planlanan SAT komandolarının imamı olduğu iddia edildi. Kemal Işıklı ifadesinde, FETÖ yapılanmasının sohbetlerinde kendisine abilik teklif edildiğini, SAT komandolarıyla bu şekilde iletişime başladığını söyledi.

Suikast imamı BDDK uzmanı Işıklı: SAT evimde toplandı

BDDK uzmanı Kemal Işıklı'nın, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen hainlerin imamı olduğu öne sürüldü. Yakalanan Işıklı, savcılık ifadesinde, Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) 1997'de Konya'daki Sabah Dershanesi'ne giderken tanıştığını belirtti. Üniversiteyi kazanmasının ardından, ‘sorumlu abilerin' öncülüğünde gerçekleştirilen dini içerikli sohbetlere katıldığını anlatan Işıklı, üç defa girdiği KPSS'den 85 puan alarak Ankara'da BDDK uzmanı olarak çalışmaya başladığını ifade etti.

İstanbul'a 2006'da geldiğini bildiren Işıklı, ifadesinde şunları söyledi: "Sohbetlere katılırken, ismini hatırlayamadığım bir abi, benden 'abi' olmamı istedi. Bunun üzerine, kod adı 'Miraç' olan SAT Grup Personeli olduğunu bildiğim Astsubay Murat Fırat, kod adı 'Ömer' olan Astsubay Özgür Danışan, kod adı 'Onur' olan Astsubay Hamdi Çıplak, kod adı 'Hamza' olan Astsubay Fatih Kaya, kod adı 'Murat' olan Astsubay Mutlu Ferik, kod adı 'İsmail' olan Astsubay İrfan Altuntaş, benim kendi ikametime gelmekteydiler.

Beraber Kuran okuyor, sohbet ediyor ve namaz kılıyorduk, siyasi konular konuşmamaktaydık. Benden sorumlu kişi de 'Cankurt' kod ismini kullanan, ismini Mehmet olarak hatırladığım kişiydi. 'Cankurt'tan sorumlu ise 'Yusuf' kod ismini kullanan, gerçek ismini bilmediğim kişiydi." Ramazan Bayramı'nda bulunduğu Kayseri'de, kendisinden sorumlu ‘Cankurt' kod adlı kişiyi aradığını dile getiren Işıklı, "Bana, SAT'taki askerleri kastederek, 'Onları davet et, görüşelim' dedi. Ben de her gruptan bir kişiyi arayarak, farklı zamanlar belirterek 'Gelin, görüşelim' dedim. Daha sonra Cankurt'u arayarak askerlerin geleceği zamanı söyledim. Belirttiğim zamanlarda askerler evime geldiler. Askerler evime geldikten sonra Cankurt geldi ve 'Kemal diye birisi gelecek, onun dediğini yapmanızı istiyorum' dedi. Genel sohbetten sonra askerler ve Cankurt gitti. Cankurt kod isimli kişiyi, Mehmet olarak biliyorum ama Salih de olabilir. Bu kişinin mesleğinin öğretmen olduğunu, Kağıthane İmam Hatip Lisesi'nde çalıştığını biliyorum ama açık kimliğini bilmiyorum. Cankurt'un üstü Yusuf'un da öğretmen olduğunu biliyorum" dedi.

Haberin Devamı