Gazete Vatan Logo

Suikast iddiası yeniden

Çayır: “Yazıcıoğlu ve arkadaşları teknik ve idari bir suikast ile öldürülmüştür

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Sivas Merkez İlçe Başkanlığı 8’inci olağan kongresi yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreyi tek liste ile giren Nuri Çayır kazandı. Kongrede konuşan Nuri Çayır, “Yazıcıoğlu ve arkadaşları teknik ve idari bir suikast ile öldürülmüştür” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şendiler, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu ile çok sayıda partili katıldı. Başkanlığı, seçime tek liste ile giren Nuri Çayır kazandı. Çayır seçim öncesi yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Muhsin Yazıcıoğlu artık aramızda değildir. Ama onun fikir ve düşünceleri, Türk milletinin zihinlerinde yaşayacak ve ülkemizin geleceğine yön verecek en önemli yapı taşlarından birini oluşturacaktır. 29 Mart yerel seçimlerinden 4 gün önce, 25 Mart 2009 günü bir helikopter kazasına kurban giden merhum Muhsin Yazıcığlu ve yanında bulunanlar iddia ediyorum ki teknik ve idari bir suikast ile öldürülmüştür. Bunun nedeni ise bu hareketin bitirilmesi için öncelikle partimizin başsız bırakılması gerekiyordu. Yazıcıoğlu’na düzenlenen suikastın bir başka sebebi de budur. İngiltere Türkiye de karşılaşabileceği muhtemel engelleri bir şekilde ortadan kaldırmaktadır. Kaldırmaya da devam edecektir. Yazıcıoğlu’nun öldürülmesindeki teknik ve idari sabotajın ardındaki en önemli neden Yazıcıoğlu’nun, kaçma kurtulma konusunda yıllar önce aldığı eğitimden duyulan endişedir. Çünkü Yazıcıoğlu asla çarpma anında ölmemiştir. Bölgeye ulaşılması engellenerek ölmesinin kesinleşmesi sağlanmıştır. Ayrıca düzenlenen kaza kırım raporu da hikayedir.”

‘YOKLUĞUNA ALIŞAMADIK’

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şendiler de, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yokluğuna halen alışamadıklarını belirterek, şöyre dedi:
“Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlun’dan yoksun bir kongre yapıyoruz. Onun yokluğunu çok arıyoruz. Şimdiki hükümet milletten aldığı emaneti hakkıyla temsil etmek noktasından çok uzaklaşmıştır. Hükümet Kürt açılımı ile yanlış bir yola girmiştir. Bu memleketin Kürt sorunu yoktur. Bu memleketin demokratik, geçim, işsizlik ve eğitim sorunu vardır. Bunları görmeyerek bir siyasi açılım ya da siyasi rant peşinde koşmak yanlıştır.”

Haberin Devamı